Nemrég még az életéért küzdött, most pedig már futamot nyert a 89 éves NASCAR-legenda

Nemrég még az életéért küzdött, most pedig már futamot nyert a 89 éves NASCAR-legenda
credit: NASCARA kor csak egy szám, tartja a mondás.

Ezt pedig most Red Farmer újfent bizonyította.

A 89 esztendős versenyző három hónappal ezelőtt még az egyik birminghami kórház intenzív osztályán feküdt kettős tüdőgyulladással. Ez a betegség még a fiatalok esetében is súlyosnak számít, az ő korában viszont már az életveszélyes kategóriát képezi.

Bár az orvosok eleinte nagyon kevés esélyt adtak neki a túlélésre, ő azonban ismét megmutatta, hogy rendkívül kemény fából faragták.

Nem csak felépült, de néhány héttel később a versenypályára is visszatért, a minap pedig már egyenesen győzelmet ünnepelhetett.

Farmer a Crate Racin’ USA late model széria múlt hétvégi, a Talladega Short Tracken rendezett fordulóján mérette meg magát, amelynek kvalifikációs versenyét a pole-ból indulva, jelentős előnnyel nyerte meg olyan pilótákat maga mögé utasítva, akik könnyedén az unokái, vagy akár dédunokái lehetnének.

A NASCAR Hírességek Csarnokába 2021-ben beiktatott Farmer igazi legendának számít a sportágban.

1953 és 1975 között összesen harminchat Grand National/Cup-futamon vett részt, 1956-ban pedig a szervezet által felügyelt modified sorozat bajnoka lett.

1969-1971-ig, zsinórban háromszor foglalhatta el a mai Xfinity Series elődjeként számon tartott National Late Model Sportsman trónját is.

A versenyzés mellett hosszú éveken át volt Davey Allison crew chiefje is a nemzeti másodosztályban.

Allison 1993. július 13-án életét vesztette, miután helikopterével a földbe csapódott a Talladega Superspeedwayen.

A gép egyetlen utasa – és túlélője – Farmer volt.