Hamlin szerint a NASCAR identitászavarral küzd

Hamlin szerint a NASCAR identitászavarral küzd
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaMúlt héten hozták nyilvánosságra a NASCAR nemzeti kategóriáinak 2023-as versenynaptárait.

A Cup Series menetrendjében összesen öt épített vonalvezetés lesz, továbbá Chicago belvárosának képében először fog a mezőny utcai pályán egymásnak feszülni.

A másodosztályú Xfinity Seriesben viszont már nem kevesebb, mint nyolc road/street futam vár a csapatokra, ami megkongatta a vészharangot Denny Hamlinnél.

A Joe Gibbs Racing versenyzője, egyben a 23XI Racing társtulajdonosa szerint fennáll a veszélye, hogy a szervezet ennek a tendenciának köszönhetően elveszítheti régi önmagát.

„Szerintem kezd egy kicsit sok lenni a road-pályákból” – nyilatkozta Hamlin a bristoli futamot megelőző, virutális sajtótájékoztatóján.

„Az oválok azok, ahol jónak kell lennünk és azok is vagyunk. Ez jellemez bennünket kezdettől fogva. Aggaszt, hogy egyre inkább kilépünk abból a közegből, ami egyenlő a NASCAR-ral. A mostani négy, öt épített pálya még rendben van. Na, de nyolc az Xfinityben? Az rengeteg. Igazi kihívás számomra azon gondolkodni, hogy ez miként tehet bennünket jobbá?”Hamlinnek az sem tetszik, hogy a Charlotte Motor Speedwayen rendezendő őszi playoff-futam továbbra is a rovalon marad.

„Miért versenyzünk még mindig a rovalon? Mi értelme van ennek? Még csak nem is egy szándékosan előre kiépített vonalvezetésről van szó… A májusi, oválrészen lebonyolított futam fantasztikus. Utálom ezt mondani, de ez az igazság: a jó NASCAR-versenyek oválokon vannak. Mi nem az IMSA vagyunk, szóval miért is akarunk olyanná válni, mint ők? Az IMSA-ra eleve nem is sok ember kapcsol át. Azt kell csinálni, amiben jók vagyunk és ezek a rövid és közepes oválok, a superspeedwayek, rajtuk a kontaktokkal járó, szoros versenyekkel.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Megérkezett a NASCAR Cup 2023-as versenynaptára!

>>>>>Az Xfinity is utcai futamot kap, a Trucks visszatér a Milwaukee Mile-raEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy