„Szuperlicencre jogosult” – Newgardenék máris üzletet csinálnak a Herta-botrányból

“Szuperlicencre jogosult” – Newgardenék máris üzletet csinálnak a Herta-botrányból
credit: Penske Entertainment/Joe Skibinski
“Szuperlicencre jogosult” – Newgardenék máris üzletet csinálnak a Herta-botránybólKisebbfajta botránnyá dagadt, hogy az FIA nem volt hajlandó kiadni Colton Herta számára a rendkívüli szuperlicencet, aminek következtében a 22 éves amerikai elbúcsúzhatott a Red Bull által számára felkínált AlphaTauri üléstől.

Az általános vélemény szerint magát a rendszert kellene megreformálni, hogy az igazsgágosabban értékelje az IndyCart, míg Brad Keselowski és Graham Rahal egyenesen odáig mentek, hogy az F1 direkt nem hajlandó közösködni az amerikaiakkal, pusztán csak a pénzükre hajtanak.

Miközben a sportág világán belül mindenki ezzel a sztorival van elfoglalva, addig a Team Penske-t szolgáló Scott McLaguhlin és Josef Newgarden meglátták benne az üzleti lehetőséget.

A két versenyző amellett, hogy csapattársak, rendkívül jó barátok, közösen készített websorozatuk, a Bus Bros pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Emellett ráadásul azon kevés IndyCar-pilóta közé tartoznak, akik már rendelkeznek a szuperlicenchez szükséges pontszámmal.

McLaughlin két Supercars-bajnoki címe és idei IC negyedik helye révén pont 40 egységen áll, míg Newgarden a 2019-es IndyCar titulusa után még zsinórban háromszor zárt a széria összetettjének második pozíciójában. Utóbbiakból a szabályok értelmében csak kettőt vehet figyelembe, így jelenleg kereken 100 szl-pontot tudhat magáénak.

Nem is ők lettek volna, ha nem csapják le azonnal a magas labdát.

A Bus Bros legfrissebb epizódja kapcsán Newgarden külön felhívta Twitteren a figyelmet arra, hogy megtekintéséhez nem szükséges szuperlicenc.

Ezután megosztottak egy fotót is, amelyen épp komfortosan heverésznek kommentárként hozzáfűzve:

„Csak két pasi, akik jogosultak a szuperlicencre”.

Itt azonban nem álltak meg.

A YouTube-show-juk hivatalos webshopján keresztül új mini-ruhakollekciót dobtak piacra, amelyeken a „Szuperlicencre jogosult” felirat olvasható.

A rövid ujjú pólót 28.50 dollárért, a hosszú ujjút 53-ért, míg a melegítőfelsőt 55-ért lehet megvásárolni erre a linkre kattintva.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Vége az F1-es álomnak, a Red Bull dobta Colton Hertát

>>>>>Van, ami nem változik – A NASCAR-bajnok beszólt a Forma-1-nek

>>>>>Rahal: A Forma-1-nek csak az amerikaiak pénze kell

>>>>>Rossi: A múltbéli döntések vették el Hertától az F1-es lehetőséget