Saját testi épségét kockáztatva mentette meg lángoló ellenfelét a hős versenyző

Saját testi épségét kockáztatva mentette meg lángoló ellenfelét a hős versenyző
Saját testi épségét kockáztatva mentette meg lángoló ellenfelét a hős versenyző


Ijesztő jelenetek zajlottak le pénteken, a kaliforniai Keller Auto Speedwayen.

A sprint carok számára kiírt Kings of Thunder edzésén Caeden Steele autója műszaki hiba következtében kigyulladt, a tűz pedig villámgyorsan bejutott a cockpitbe.

A fiatal pilóta önerőből ki tudott ugrani, ekkora viszont már mindkét lába lángolt.

Ellenfele, DJ Netto rögtön megállt a pálya közepén és saját testi épségét kockára téve rohant oda a bajban lévő Steele-hez, hogy minden tőle telhető módon megpróbáljon segíteni.

A tüzet végül az időközben a helyszínre ért biztonsági csapatnak sikerült eloltani.

A szerencsétlenül járt 17 éves versenyző másodfokú égési sérüléseket szenvedett lábai 16%-án és egyelőre nem tudni, szüksége lesz-e műtéti beavatkozásra.

Aggódó édesanyja rendkívül hálás Nettónak, akinek gyors reagálása nélkül sokkal rosszabb véget is érhetett volna az eset.

„DJ, te nem vagy más, mint egy igazi angyal” – írta Facebookon Mrs. Steele.

„Caeden jelenleg kezeléseken esik át, de a fájdalomcsillapítóknak köszönhetően jó a hangulata. Imádkozunk azért, hogy ne legyen szükség bőrátültetésre, biztosat viszont csak néhány nap múlva fogunk tudni. Rendbe jön, ez a lényeg. DJ, soha nem fogom tudni eléggé megköszönni neked azt, amit tettél.”

UPDATE: A család későbbi tájékoztatása szerint Caeden helyi idő szerint pénteken éjjel elhagyhatta a kórházat. Ebben komoly szerepet játszott, hogy ő maga akart mindenképpen hazamenni, így azt is vállalták, hogy otthon kezelik a sebeit. Az, hogy sor kerül-e operációra várhatóan szerdán derül ki.