Az ARCA új, 15 éves versenyzőnője már debütáló futamán megcélozza a top 3-at

Az ARCA új, 15 éves versenyzőnője már debütáló futamán megcélozza a top 3-at
credit: Katie Hettinger Racing

Az ARCA új, 15 éves versenyzőnője már debütáló futamán megcélozza a top 3-at


Hivatalosan bejelentette vadonatúj versenyzőjét a Young’s Motorsports.

A 02-es számot viselő Chevrolet SS volánja mögött Katie Hettinger ejtheti meg debütálását az ARCA Menards Series West mezőnyében.

A mindössze 15 esztendős hölgy első bevetésére október 14-én, a Las Vegas Motor Speedway Bullringen kerül sor, majd ezt követően november 4-én, a Phoenix Racewayre kiírt Phoenix 100-on is lehetőséget kap, amely fordulót egyébként a NASCAR szezonzáró hétvégéjének keretein belül bonyolítják le.

Fiatal kora ellenére Hettinger már komoly hírnevet vívott ki magának a regionális versenyzés világában.

2020-ban az élen zárta a Champion Racing Association (CRA) alá tartozó Junior Late Model Seriest, aminek révén a szervezet huszonöt éves történetének első és máig egyetlen női bajnoka lett.

Tavaly ősszel, a Hickory Motor Speedwayen megnyerte a limited late modelek számára kiírt Bobby Isaac Memorialt, aminek révén ő lett a pálya történetének valaha volt legfiatalabb női győztese. Két héttel később pedig a hagyományos late modelek mezőnyében is diadalmaskodni tudott ugyanezen a pályán.

A HMS-en eddig öt főfutamot húzott be, amivel a létesítmény legsikeresebb hölgypilótájának számít.

„Valahányszor beülök egy versenyautóba csak a győzelem lebeg a szemem előtt” – idézi Hettingert a Young’s hivatalos sajtóközleménye.

„Az ARCA viszont nyilvánvalóan egy jelentős ugrás, erős csapatokkal és pilótákkal. Reálisan arra számítok, hogy sikerül Las Vegasban a top 5-ben végeznek, vagy ideálisabb esetben a legjobb három között. Ami Phoenixet illeti, ez a pálya legnagyobb lesz, amin eddig vezettem, úgyhogy a kihívás is jelentősebb. Egy top 10 ott nagyszerű lenne. Nem szoktam stresszelni, ha új autóba kell ülnöm, egyszerűen csak érzéssel vezetem. Sosem volt még problémám azzal, amikor kategóriákat, vagy autókat váltottam.”