Van, ami nem változik – A NASCAR-bajnok beszólt a Forma-1-nek

Van, ami nem változik – A NASCAR-bajnok beszólt a Forma-1-nek
credit: Penske Entertainment/James Black
Van, ami nem változik – A NASCAR-bajnok beszólt a Forma-1-nek



Immár hivatalosnak tekinthető, hogy a Red Bull kukázta a Colton Herta-projektet, miután kiderült, hogy az amerikai versenyző nem fogja soron kívül megkapni a szuperlicencet.

Helmut Markóék mindent megmozgattak annak érdekében, hogy jövőre az AlphaTaurinál adhassanak ülést a hétszeres IndyCar-futamgyőztesnek, az FIA viszont nemet mondott.

A Forma-1 jövőre már három futamot is rendez az USA-ban, a népszerűségük pedig – többek közt a Drive to Survive-nak is hála – rohamosan növekszik az országban.

Abban viszont már szemmel láthatóan nem partnerek, hogy az amerikaiak a mezőnyben is megvessék lábukat.

A Michael Andretti által nevezett Andretti Global óriási ellenállásba ütközik a paddockon belül, mostanra pedig már lényegében zéró az esélye annak, hogy végül mégis ott lehetnek önálló gárdaként a rajtrácson 2024-ben.

A csapaton kívül ráadásul már egy tehetséges fiatal pilóta nagy lehetősége elé is elháríthatatlan akadályt gördítettek egy olyan rendszer által, amely szemmel láthatóan igazságtalanul kezeli az IndyCart.

A helyzetet Brad Keselowski sem tudta szó nélkül hagyni.

„Az elmúlt évtizedeket tekintve egyetlen dolog állandó az amerikaiakra nézve az F1 garázsában: ‘Nem látunk itt szívesen benneteket'” – írta a 2012-es NASCAR Cup-bajnok Twitteren.

Az események hatalmas vihart kavartak a közösségi médiában és a sportág tengerentúli közösségének többsége szerint a világbajnoki sorozat csak az amerikaiak pénzét akarja, másként viszont már nem hajlandóak közösködni velük.



KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Rahal: A Forma-1-nek csak az amerikaiak pénze kell

>>>>>Vége az F1-es álomnak, a Red Bull dobta Colton Hertát

>>>>>Domenicali: A “hangoskodó” Andrettinek nincs sok esélye az önálló F1-es csapatra