NASCAR: Több évre hosszabbított Larsonnal a Hendrick Motorsports

NASCAR: Több évre hosszabbított Larsonnal a Hendrick Motorsports
credit: Maddie Meyer/Getty/NASCAR MediaKyle Larson jelenlegi szerződése 2023 végéig szól, a Hendrick Motorsports azonban úgy döntött, már most nyélbe üti a hosszabbítást.

Ennek értelmében a regnáló NASCAR Cup bajnok a 2026-os szezon fináléjáig még biztosan marad az 5-ös számú Chevy volánja mögött.

A megállapodás nem csak a csapatot, de a főszponzori posztot ellátó HendrickCars.com-ot is érinti.

A Rick Hendrick tulajdonában lévő online autókereskedés a NASCAR mellett továbbra is támogatni fogja Larsont a dirt-pályás futamain is.

„Amikor Kyle csatlakozott hozzánk, hatalmasak voltak az elvárások vele szemben a csapatunkon belül, valamint azon kívül is” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Hendricket.

„Enyhe kifejezés azt mondani, hogy ennek megfelelt. Kyle bizonyította, hogy bajnok versenyző, emellett pedig igazi bajnokként teljesít a versenyautón kívül is. Büszkék vagyunk, hogy folytatódik a kapcsolatunk és a jövőben is pozitívan képviseli csapatunkat, valamint márkánkat. Az elkövetkezendő éveink fényesek lesznek.”

A Hendrick Motorsports volt az egyetlen alakulat, amely a 2020-as rasszista felhangú botránya után nem csak szóba állt vele, de egyenesen versenyzői ülést kínált számára.

Larson ezt rögtön első közös évükben tíz futamgyőzelemmel, egy All-Star elsőséggel és végül bajnoki címmel hálálta meg.