NASCAR: Hamlin szerint az RCR bosszúból igazolta le Kyle Buscht

NASCAR: Hamlin szerint az RCR bosszúból igazolta le Kyle Buscht
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaKedden vált hivatalossá, hogy Kyle Busch tizenöt év után távozik a Joe Gibbs Racingtől és jövőre már a Richard Childress Racing kötelékében folytatja NASCAR Cup-pályafutását.

A 37 éves sztárpilóta azt a 8-as számú Chevyt fogja vezetni, amit jelenleg Tyler Reddick terelget.

Ha ez nem lenne elég, még a crew chief Randall Burnettet is meg fogja kapni.

Az átigazolás apropóján tartott sajtótájékoztatón Childress maga árulta el, hogy mindezt alig egy órával a bejelentés előtt egy közölte Reddickkel.

Ennek pedig nyomós oka volt.

A kaliforniai pilóta ugyanis júliusban szintén egy órával a hivatalos közlemény kiadását megelőzően tudatta csak az RCR-rel, hogy 2024-től már a 23XI Racinget fogja szolgálni.

Childress pedig azóta sem enyhült meg és leszögezte, hogy Reddick ki fogja tölteni a következő idény végéig szóló szerződését a csapatánál.

Állítása szerint egy harmadik autót indítani neki, amely a tervek szerint charteres lesz. Arról viszont semmiféle információt nem szolgáltatott, hogy miként fog felállni az extra gárda és legfőképpen kitől szándékoznak venni egy újabb chartert, amely jogosultságot ráadásul manapság igencsak borsos, bő 20 millió dolláros áron mérik.

Reddick leendő főnöke, Denny Hamlin szerint az RCR bosszúból kaparintotta meg Buscht.

A fiatal pilóta a 23XI képében egy toyotás alakulathoz fog menni, Childressék pedig erre reagálva pont a japán márka legnagyobb profilú versenyzőjére tették rá a kezüket.

„A Reddickkel kapcsolatos bejelentésünk váratlanul érhette az RCR-t és ez volt a válaszuk rá” – nyilatkozta az AP-nek Hamlin, aki nem csak a 23XI társtulajdonosa, de egyben a JGR-nél 2008 óta Busch csapattársa is.

„Minden valószínűség szerint összeültek, mondván: ‘Szóval, hogyan reagáljunk?’. Úgy, hogy megszereztek egy hatvanszoros Cup-futamgyőztest és kétszeres bajnokot a helyére. Valószínűleg a gyártójukkal [Chevy] is kapcsolatba léptek és megkérdezték: ‘Hogyan valósítsuk meg?’, amire szerintem nagyszerű választ kaptak.”

A 23XI jelenleg teljes bizonytalanságban van Kurt Busch jövője kapcsán.

A veterán pilóta idén csatlakozott a csapathoz, július vége óta azonban fejsérülése miatt partvonalon van és jelen állás szerint senki sem tudja, hogy mikor ülhet újra volán mögé.

Ennek kapcsán már olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek a kényszervisszavonulást pedzegetik.

Hamlin viszont ismét nyomatékosította, hogy Busch kontraktusa a jövő év végéig szól, 2024-re vonatkozó opciós joggal.

Annak lehetőségével is számolnak viszont, ha a 44 éves pilóta állapota már nem tenné lehetővé a visszatérést.

„Még mindig úgy érezzük, hogy Kurt versenyezni fog jövőre. Ha azonban nem, akkor már most vannak vészforgatókönyveink a 45-ös autóra.”

Sokan kétkedve fogadták Childress azon állítását, miszerint egy extra, teljes szezonos autót szándékozik indítani Reddick kedvéért. A kettejük közti, bő két hónapja tartó – és kibékíthetetlennek tűnő – ellentétet látva fennállhat az esélye akár annak is, hogy az RCR mellőzni fogja és végül csak részidős programot ad neki, vagy egyenesen fizetett szabadságra küldi.

„Ebben az esetben szerintem meg tudnánk őt [egy évvel hamarabb] szerezni” – véli optimistán Hamlin.

„Arról viszont még fogalmam sincs, hogy már most dolgozunk kellene-e ennek megoldásán. Tyler azt mondta – és én hiszek neki – , hogy ki akarja tölteni a szerződését az RCR-nél. Főként az ott dolgozó srácok miatt. Nem tudom, változtat-e a dolgon az, hogy kiemelik a 8-asból. Az viszont biztos, hogy ő be szeretné fejezni, amit ott elkezdett.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Childress: Kyle Busch a modern kori Dale Earnhardt Sr.

>>>>>Kyle Busch az RCR-nél folytatja, Childress beszólt Reddicknek

>>>>>“Chevy-csapatok, hívjatok!” – Az RCR az Indy 500-ra is elengedi Kyle Buscht