NASCAR: Az Xfinity is utcai futamot kap, a Trucks visszatér a Milwaukee Mile-ra

NASCAR: Az Xfinity is utcai futamot kap, a Trucks visszatér a Milwaukee Mile-ra
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaA királykategória versenynaptára mellett a NASCAR bemutatta a nemzeti másod- és harmadosztály jövő évi menetrendjeit is.

A Cup Serieshez hasonlóan mindkét bajnokság szezonja február közepén, Daytonán rajtol el, majd november első hétvégéjén, a Phoenix Racewayen zárul.

Bár a legmagasabban jegyzett széria a vadonatúj chicagói, utcai verseny miatt elvesztette Road Americát, az Xfinity Series azonban mindkét pályára el fog látogatni.

A másodvonalbeli bajnokság július elsején, egy nappal a „nagyok” debütálása előtt fogja birtokába venni az ideiglenes, belvárosi pályát, míg a méltán híres visconsini vonalvezetésen négy héttel később róhatják a köröket.

Jelentős változás, hogy az idei évben még az alapszakasz fináléjának otthont adó Bristol Motor Speedway 2023-ban már a rájátszásuk nyitánya lesz.

A harmadosztályú Truck Series naptárát tekintve kikerül a Knoxville Raceway, így az egyetlen dirt-versenyt a tavaszi, bristoli forduló képezi.

A széria azonban csatlakozni fog a Cup májusi, North Wilkesboro Speedwayen esedékes All-Star fordulójának programjához, emellett pedig 2009 után először térhet vissza a Milwaukee Mile-ra.

Az egymérföldes ovál ráadásul a playoffban kap helyet, annak is második állomásaként.KAPCSOLÓDÓ: Megérkezett a NASCAR Cup 2023-as versenynaptára!