IndyCar: Palou marad Ganassinál és a McLarennek is tesztelhet az F1-ben

IndyCar: Palou marad Ganassinál és a McLarennek is tesztelhet az F1-ben
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiImmár hivatalosnak tekinthető, hogy sikerült megegyezésre jutnia Alex Palou-nak és a Chip Ganassi Racingnek.

Ennek értelmében a spanyol versenyző jövőre is a gárdánál folytatja IndyCar-karrierjét.

A hírt maga Palou erősítette meg a közösségi médiában.

Mindez azt jelenti, hogy végleg pont került a bő két hónapja tartó huzavona végére.

Mint ismeretes, a 2021-es bajnok júliusban jelentette be, hogy a következő évtől a McLarenhez szegődik.

A CGR-nek viszont opciós joga volt a pilótára, ebből adódóan pedig szerződésszegész miatt szinte azonnal jogi útra terelték az ügyet.

Ganassi ugyanakkor közölte a McLarennel, hogy Palou kivásárolható a szerződésből, de ennek komoly, egészen pontosan 20 millió dolláros ára van.

A wokingiak eleinte hallani sem akartak erről, mondván ők annak tudatában egyeztek meg a versenyzővel, hogy jövőre már szabadon igazolható.

Pár héttel később viszont meggondolták magukat és lelkes alkudozásba kezdtek a CGR-rel. A csapat viszont maximum 50%-ot volt hajlandó engedni.

Végül csak sikerült egy köztes megállapodást kötni, aminek révén Palou a következő idényben is a #10 Dallara-Hondát fogja terelgetni, ugyanakkor a McLarennel is kapcsolatban lesz.

„Alex Palou a 2023-as IndyCar-szezonban is marad a Chip Ganassi Racing 10-esében” – olvasható a gárda közleményében.

„A megállapodás lehetővé tesz számára, hogy különböző szériák autói tesztelje, feltéve ha az nem ütközik az IndyCar-kötelezettségeivel. Mint mindig, továbbra is támogatjuk Alexet, miközben a második bajnoki címére hajt a csapatunkkal.”

Ennek köszönhetően már ezen a héten pályára viheti a McLaren tavalyi MCL35M jelölésű gépét Barcelonában Pato O’Ward társaságában.

Az Arrow McLaren SP ezzel párhuzamosan azt is bejelentette, hogy a 7-es Dallara-Chevyben jövőre is marad Felix Rosenqvist.

Az 5-ös gépet továbbra is O’Ward terelgeti, míg az új, harmadik autót az Andretti Autosporttól érkező Alexander Rossi fogja vezetni.