Sajtó: Pato O’Ward ismét Forma-1-es autót tesztelhet

Sajtó: Pato O’Ward ismét Forma-1-es autót tesztelhet
credit: Penske Entertainment/James BlackVasárnap, Laguna Secán befejeződött az IndyCar 2022-es szezonja, Pato O’Wardnak azonban nem sok ideje maradt a pihenésre.

Az Arrow McLaren SP versenyzője másnap reggel Instagram-sztoriban közzétett egy repülőgép fedélzetéről készített videót, amely London felett készült.

A rajongók között meg is kezdődtek a találgatások, hogy vajon a McLaren miatt érkezett- az Egyesült Királyságba.

Nos, úgy fest valóban ez ez a helyzet.

A sztoriról a Monterey County Weekly már múlt csütörtökön beszámolt, de valami oknál fogva semmilyen viszhangot nem kapott.

Egészen mostanáig.

A regionális újság exkluzív interjúrészleteket is tartalmazó cikkét az NBC riportere, Nate Ryan, valamint az Indy Starnak dolgozó Nathan Brown szúrta ki nem kevesebb, mint négy nappal annak megjelenése után.

A lap arról írt, hogy a 23 éves pilóta hétfőn Anglia felé veszi az irányt (ez azóta bizonyítást is nyert) és már aznap a wokingi főhadiszálláson fog dolgozni a csapat Forma-1-es szimulátorában.

Ezt követően pedig pályára is viheti az autót Barcelonában.

Hivatalos megerősítés még egyik fél részéről sem érkezett.

O’Ward jelenlegi McLaren-szerződése az IndyCar mellett a tavalyi F1-es autóval zajló tesztprogramot is magában foglalja.

Mindemellett Zak Brown már korábban elhintette, tervben van, hogy a mexikói ifjonc az idei versenygéppel is lehetőséget kap pénteki szabadedzések keretein belül. Erre minden valószínűség szerint hazája nagydíján és/vagy a COTA-n kerülhet sor.

O’Ward tavaly decemberben, Abu Dhabiban már részt vehetett a fiatal pilóták tesztjén, teljesítményével pedig a csapat maximálisan elégedett volt.