Childress: Kyle Busch a modern kori Dale Earnhardt Sr.

Childress: Kyle Busch a modern kori Dale Earnhardt Sr.Kyle Busch tizenöt évet töltött el a Joe Gibbs Racing kötelékében, jövőre pedig már egy másik patinás csapat, a Richard Childress Racing színeiben folytatja NASCAR Cup karrierjét.

A több, mint fél évszázados múltra visszatekintő RCR összesen tizennégy bajnoki címet tudhat magáénak a szervezet nemzeti kategóriában.

Ebből hatot szerzett a legmagasabb osztályban, kivétel nélkül a néhai Dale Earnhardt Sr. jóvoltából.

A Megfélemlítő az 1981-es szezon második felében, majd 1984-től már megszakítás nélkül, egészen a 2001-es Daytona 500-on bekövetkezett haláláig szolgálta az RCR-t, összesen hetven futamgyőzelmet szállítva nekik.

A tulajdonos Richard Childressnél jobban senki sem ismerte a NASCAR-on belül Dale Sr.-t, így nem kell ecsetelni, hogy mekkor megtiszteltetést jelent az, ha egy pilótát hozzá hasonlítja.

Pontosan ezt tapasztalta most meg Busch.

„Kyle már nyert két bajnoki címet a Cupban és több, mint kétszáz versenyen aratott győzelmet a komplett NASCAR-t tekintve” – mondta Childress a bejelentés apropóján rendezett sajtótájékoztatón.

„Az eredményei önmagukért beszélnek. Amikor elkezdtünk tárgyalni és szóba kerültek a bajnokságok és a futamgyőzelmek, akkor ugyanazzal a tekintettel nézett rám, mint amit Dale Earnhardt Sr. szemeiben láttam. Kyle ugyanazt a modern stílust képviseli, mint ő. Az, ahogyan vezeti, uralja az autót, társulva a kíméletlen hozzáállásával teljes egészében arra emélékeztet, amelyet Dale-nél megszoktam. Kyle éhes a sikerre. Győzni fogunk.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Kyle Busch az RCR-nél folytatja, Childress beszólt Reddicknek

>>>>>“Chevy-csapatok, hívjatok!” – Az RCR az Indy 500-ra is elengedi Kyle Buscht

>>>>>Aznap egy kicsit a NASCAR is meghalt – Dale Earnhardt tragédiájának nyomában