NASCAR: 50 éves rekordot állított be Bubba Wallace Kansasben

NASCAR: 50 éves rekordot állított be Bubba Wallace Kansasben
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaBubba Wallace sikerét hozta a NASCAR Cup Series vasárnapi, Kansas Speedwayen rendezett versenye.

A 23XI Racing pilótája főkategóriás karrierje során másodszor látogathatott el a victory lane-re – ebből idén először -, továbbá ő lett a szezon tizennyolcadik, különböző győztese is.

A futam a rájátszás második fordulója volt és az a helyzet állt be, hogy mindkettőt olyan pilóta nyerte, aki már nincs harcban az egyéni bajnoki címért.

A nyitányt képezett Southern 500-at Erik Jones húzta be a Petty GMS Motorsports 43-as Chevyjével.

A diadalt pedig csak még hangsúlyosabbá tette, hogy napra pontosan az autó ezt megelőző utolsó, darlingtoni győzelmének 55. évfordulóján született magával Richard Pettyvel a volán mögött.

Wallace legutóbbi sikere szintén sporttörténeti jelentőségűnek bizonyult.

Az általa vezetett 45-ös Toyotának ez volt az idei második győzelme.

Az elsőt a sérülés miatt két hónapja partvonalon lévő Kurt Busch aratta még májusban, szintén a Kansas Speedwayben.

Utoljára kereken 50 évvel ezelőtt fordult elő, hogy ugyanaz a rajtszám, ugyanazon a pályán, ugyanabban az évben két pilótával nyert.

1972-ben a Wood Brothers Racing 21-es gépe AJ Foyttal látta meg elsőként a Daytona 500 kockás zászlaját, majd július 4-én, a szintén a Daytona International Speedwayen lebonyolított Firecracker 400-on már David Pearsonnal a volán mögött zárt az élen.


KAPCSOLÓDÓ: “Most sokak száját befogtam” – Wallace nyerte a NASCAR Cup kansasi futamát