Akciós Palou: Ganassi már csak 10 millió dollárt kér a McLarentől, az idő viszont szorít

Akciós Palou: Ganassi már csak 10 millió dollárt kér a McLarentől, az idő viszont szorít
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleAlex Palou domináns győzelmével zárult az IndyCar 2022-es szezonja Laguna Secán.

A Chip Ganassi Racing versenyzője több, mint fél percet vert a másodikként célba ért Josef Newgardenre és megejthette idei egyetlen látogatását a victory lane-re.

2021-es bajnoki címét viszont nem sikerült megvédenie, hiszen a fináléra már a matematikai esélyeit is elvesztette.

Az Astor Kupát végül Will Power emelhette a magasban, 2014 után immár másodszor.

A rajongókat viszont az foglalkoztatta leginkább, hogy mi lesz a folytatás.

Mint ismeretes, Chip Ganassi júliusban perelte be a spanyolt szerződésszegésért, miután kiderült, hogy aláírt a McLarenhez.

A CGR azonban állította, hogy nekik van opciós joguk 2023-ra (egyes pletykák szerint 2024-re is) a pilóta szolgálataira.

Az ügy egy hónapja már a szövetségi bíróságon van, a legutóbbi információk alapján pedig Zak Brownék korábbi állításukkal ellentétben már hajlanak arra, hogy kivásárolják Palou-t a szerződéséből.

A GP of Monterey közvetítése során az NBC szakkommentátora, Townsend Bell elhintette, hogy Ganassi most már csak 10 millió dollár fejében válna meg tőle.

Ez konkrétan 50%-os engedményt jelent, hiszen a korábbi hírek még 20 milliós „árcéduláról” szóltak.

Ebből arra lehet következtetni, hogy a tárgyalások jó ütemben haladnak.

Az idő azonban szorít.

Brown az NBC-nek úgy nyilatkozott, hogy szeptember végére mindenképpen szeretnének tisztán látni.

Ekkorra kell ugyanis döntést hozniuk azt illetően, hogy mi lesz Felix Rosenqvist sorsa.

Az eredeti tervek még arról szóltak, hogy a svéd mindenképpen a McLarennél marad és ők döntenek arról, megtartják-e az Arrow McLaren SP-nél, vagy átteszik a Formula E programba.

Rosenqvist azonban nem győzi hangoztatni, hogy mindenképpen az IndyCarban akarja folytatni. Szolgálatai iránt ráadásul más gárdák is érdeklődnek.

Ha a McLaren mégsem tudná megkaparintani Palou-t, akkor minden valószínűség szerint folytathatná tovább az AMSP kötelékében. Ellenkező esetben viszont engedik más IC-csapattal tárgyalni.

„Folyamatban vannak a dolgok” – mondta Brown.

„Én annyit fűznék hozzá, hogy nagyon örülök Felixnek, fantasztikus munkát végzett idén. Végig erős volt. Meglátjuk, hogy mi lesz, de én boldog lennék, ha újra az autónkban ülne.”

Az AMSP jövőre már három gépet indít. Az 5-ös Dallara-Chevyben marad Pato O’Ward, az egyelőre még szám nélküli új nevezést pedig az Andretti Autosporttól érkező Alexander Rossi kapja meg. Az egyetlen kérdőjel tehát az a 7-es, amit az utóbbi két szezonban Rosenqvist terelgetett, a botrány előtt pedig pont ebbe szánták Palou-t.

„Nehéz megmondani” – válaszolta Brown arra a kérdésre, hogy az elkövetkezndő három hétben pont kerülhet-e a sztori végére.

„A labda most Chipnél van.”

Palou néhány hete még magabiztosan hangoztatta, hogy jövőre a McLarennek fog vezetni, most viszont már más hangnemet üt meg.

Beszélünk egymással” – mondta, amikor az AP riportere arról faggatta, hogy milyen viszonyt ápol Ganassival.

„Így volt Portlandben, Nashville-ben, sőt, még ma reggel is. Meglátjuk mi lesz. Bárcsak azt mondhatnám, hogy ‘Igen, ezt, vagy azt fogom csinálni’, de egyelőre még nincsenek válaszaim. Talán majd holnap, de tényleg nem tudom.”KAPCSOLÓDÓ: Power visszaült az IndyCar trónjára, Palou agyonvert mindenkit Laguna Secán