IndyCar: Megbüntették Alex Palou-t

IndyCar: Megbüntették Alex Palou-tBüntetéssel kénytelen megkezdeni a 2022-es IndyCar szezon – egyben minden valószínűség szerint Chip Ganassi Racing-es karrierje – utolsó versenyét Alex Palou.

A címvédésre már teljesen esélytelen spanyol az ötödik rajtelyet szerezte meg a Laguna Secán rendezett kvalifikáción. Ezt követően azonban a Honda szakemberei hibát tártak fel a 10-es számú autó erőforrásánál, ezért végül a csere mellett döntöttek.

A szabályok értelmében ez hathelyes hátrasorolást jelent, így Palou csak a tizenegyedik pozícióból vághat neki a távnak.

Az előírások értelmében egy autó összesen négy erőforrást használhat büntetlenül az idény során, amelyeknek 2500 mérföldet kell kibírniuk. Ebbe az összesen 10.00 mérföldbe nem csak a versenyhétvégék, de a tesztek is beletartoznak.

Palou esetében már az ötödik motort vetik be.

A bajnoki címért zajló csata szempontjából jelen szankció a már szinte csak matematikailag meccsben lévő két pilótára, az eredetileg hetediknek kvalifikált Scott McLauglinra, valamint a tizedik pozíciót megszerzett Marcus Ericssonra van hatással, akik egy-egy helyet fognak előrelépni.

Az Astor Kupára reálisan esélye pilóták közül az éllovas Will Power a pole-ból, míg Scott Dixon tizenharmadikként, Josef Newgarden pedig a huszonötödikként startolhat el.

A GP of Monterey ma, magyar idő szerint 21:30-kor kezdődik.

A kvalifikáció eseményeiről ebben a cikkben lehet bővebben olvasni:

>>>>>Sporttörténelem, tündérmese és brutális drámák a szezon utolsó időmérőjén