Callum Ilott: Ha nem ebédeltem volna, akkor lehet megszerzem a pole-t

Callum Ilott: Ha nem ebédeltem volna, akkor lehet megszerzem a pole-t
credit: Penske Entertainment/Chris JonesMindössze 0.0193 másodpercen múlt, hogy nem Callum Ilott várhatja az első helyről az IndyCar szezonzáró futamának rajtját Laguna Secán.

A Juncos Hollinger Racingnek vezető brit tehetség ráadásul most először tudta beverekedni magát a kvalifikáció utolsó, Fast 6 szegmensébe, ami már önmagában véve komoly teljesítmény.

Ez az eredmény csak még inkább megsüvegelendő, ha hozzátesszük, hogy a mezőny legkisebb alakulatának számító JHR mindössze egyetlen autóval teljesítette fennállása első teljes szezonját, amit Ilott személyében egy újoncra bíztak.

Kemény munkával viszont folyamatosan fejlődtek, jövőre pedig már hadrendbe állítanak egy második Dallara-Chevyt is.

A fentebb említett hátránya révén Ilott hajszálnyira volt attól, hogy pole-lal zárja debütáló IndyCar-szezonját.

Bár rendkívül örül a második helynek is, de azért ott motoszkál benne a nagy kérdés: „Mi lett volna, ha…?”

Az ő esetében ez konkrétan az ebédjét jelenti.

„Micsoda nap volt ez! „- lelkendezett a 23 éves pilóta az időmérőt követő sajtótájékoztatón.

„Szuper boldog vagyok, tényleg! Ha nem ebédelek, akkor el is csíphettem volna a pole-t. Szerintem Willnek [Power] most nagyobb szüksége volt rá, de azért én is szerettem volna. Várnom kell még egy kicsit. Ő is várt eleget arra, hogy elérje a 68 rajtelsőséget, úgyhogy én is elérhetek odáig huszonöt éven belül.”

Persze adta magát a kérdés, hogy mi volt az a bizonyos őt „lelassító” ebéd.

„Tészta és csirke. Őszintén szólva a srácok [a JHR-nél] egész évben nagyon keményen dolgoztak. Tudtuk, hogy megvan a sebességünk, de ebben a szériában sokkal több dologra van szükség, mint szimplán egy jó auót. Össze kell rakni minden apró tényezőt. Szerintem nagyszerű, hogy az első sorból fejezhetjük be a szezont.”

A pole-ért járt 1 bónuszpont révén Power immár 21 egységgel vezeti az összetettet közvetlen kihívói, a hozzá hasonlóan a Team Penske-nek vezető Josef Newgarden, valamint a Chip Ganassi Racinget szolgáló Scott Dixon előtt.

Ezen siker révén ráadásul IndyCar-karrierje 68. rajtelsőségét ünnepelhette, amivel letaszította az örökranglista trónjáról Mario Andrettit.

A drámai kvalifikációról bővebben ebben a cikkben lehet olvasni:


>>>>>Sporttörténelem, tündérmese és brutális drámák a szezon utolsó időmérőjén