F1: Binotto is ellenzi Herta érkezését, eltűntek az amerikai pilóta rejtélyes mecénásai

F1: Binotto is ellenzi Herta érkezését, eltűntek az amerikai pilóta rejtélyes mecénásai
credit: Penske Entertainment/James BlackFred Vasseur, Gunther Steiner, Mike Krack és Toto Wolff után újabb Formula-1-es csapatfőnök fejezte ki nemtetszését Colton Herta esetleges, soron kívüli szuperlicencéről.

A Red Bull erre a hétvégére várta az FIA döntését, hogy hiányzó pontjai ellenére kiadják-e az amerikai versenyző számára az engedélyt, de eddig még nem kaptak választ.

Franz Tost leszögezte, hogy abban az esetben, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség végül nemet mond, akkor minden maradni fog a régiben és Pierre Gaslyt sem engedik ki a szerződéséből.

Az ellenállás azonban egyre nagyobb és a fentebb említett úriemberek, valamint az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali után már Mattia Binotto is meglehetősen éles hangnemet ütött meg.

„Rengeteg pénzt fektetünk a Ferrari Versenyzői Akadémiába és ezt továbbra is így fogjuk tenni” – nyilatkozta utóbbi olasz Monzában.

„A vis maiort nem használhatják Hertára, ez teljesen rossz megközelítés. A szabályok azért vannak érvényben, hogy megvédjük sportunkat, és biztosítsuk, hogy a megfelelő döntések születnek. Tehát Herta akkor vehet részt a bajnokságban, ha teljesíti a követelményeket, nem pedig másként. Ez nagyon fontos. Nyilvánvalóan át fogjuk tekinteni, hogy az FIA mit tesz. Szerintem minden egyes csapat így fog tenni, mert ez rendkívül fontos a sportágunk számára. Nem alkalmazhatunk vis maiort akármilyen helyzetben, ez pedig határozottan nem is az.”

Hasonló véleményt fogalmazott meg egyébként maga Herta is, aki a minap kijelentette, hogy nem örülne annak, ha az FIA kivételezne vele. Ő inkább a szuperlicenc-rendszer átalakítását támogatja, hogy az IndyCar tisztességesebb elbírálásban részesüljön.

Érdekesség, hogy a RACER információi szerint a 22 éves kaliforniait eleinte több magas rangú, befolyásos ember is támogatta az F1-en belül, akik segítségüket is felajánlották a licenc-probléma elhárításában. Ez a hátszél azonban mostanra valamilyen oknál fogva elillant.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Herta nem szeretne soron kívül szuperlicencet kapni

>>>>>Herta F1-es jövője egyre sötétebb, miközben egy Indy Lights pilóta már vasárnap túllépheti a szuperlicenc-ponthatárt