NASCAR: Larson még sosem volt olyan ideges a versenypályán, mint idén

NASCAR: Larson még sosem volt olyan ideges a versenypályán, mint idén
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR Media

NASCAR: Larson még sosem volt olyan ideges a versenypályán, mint idén


Továbbra sem nyugodnak a kedélyek a NASCAR Cup idén debütált autója kapcsán.

A kevés gyűrődési zónával rendelkező Next Genben nem csak az ütközések érződnek rendkívül fájdalmasnak, de a versenyzőknek még random tűzesetekkel is szembesülniük kellett.

Utóbbi jelenéség kapcsán a szervezet életbe is léptetett új technikai előírásokat, amelytől azt remélik, hogy redukálni fogja a tüzeket, vagy legalábbis meggátolják a lángok cockpitben való terjedést.

A megnövekedett veszélyfaktor miatt többen is éles kritikát fogalmaztak már meg, szószólóként pedig a darlingtoni playoff-nyitón forró pillanatokat átélt Kevin Harvick, a daytonai balesete miatt pedig egyenesen futamot kihagyni kényszerült Denny Hamlin számít.

Utóbbi versenyző ráadásul a 23XI Racing társtulajdonosként is megérzi a Next Gen okozta gondokat, lévén a csapat egyik pilótája, Kurt Busch július óta partvonalon van agyrázkódásra utaló tünetei miatt.

Az események az egyébként halvérűségéről elhíresült Kyle Larsont sem hagyják hidegen.

„A sérülések és a biztonság folyamatosan az eszemben volt már az idei évet megelőzően is, függetlenül attól, hogy milyen autóban vagyok” – nyilatkozta a kansasi Cup-futamot megelőző, virtuális sajtótájékoztatóján a regnáló bajnok.

„Minden esetben, amikor beülök a volán mögé tisztában vagyok a kockázattal, mert ez egy veszélyes sport. Ha viszont már a pályán vagyok, akkor nem igazán gondolkodom ezen, mert arra kell összpontosítanom, hogy még gyorsabb legyek. Amikor egy elkerülhetetlen ütközés küszöbére kerülsz, akkor már csak imádkozni tudsz azért, hogy a saját lábaidon sétálhass el. Az viszont kétségtelen, hogy a Next Genekkel az ütközések jóval nagyobbak, erősebbek, mint korábban. Balesetek esetén most sokkal feszültebb vagyok, hogy valami történhet velem. Egymásért is jobban aggódunk, mivel a mezőnyben senki sem akarja azt látni, hogy valakinek baja esik. Én személy szerint amikor látom, hogy egy ellenfelem csattan, akkor idegesebb leszek, mint eddig valaha. Az idei évet megelőzően nem sűrűn láttuk a srácokat megsérülni, vagy arról panaszkodni, hogy mennyire fáj a fejük és hasonlók. Remélem [a NASCAR] elő fog állni a megoldással.”KAPCSOLÓDÓ: “KEVIN!!!” Harvick lereagálta a NASCAR nagy bejelentését, Hamlin kommentje pedig mindent vitt