„KEVIN!!!” Harvick lereagálta a NASCAR nagy bejelentését, Hamlin kommentje pedig mindent vitt

“KEVIN!!!” Harvick lereagálta a NASCAR nagy bejelentését, Hamlin kommentje pedig mindent vitt
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR Media

“KEVIN!!!” Harvick lereagálta a NASCAR nagy bejelentését, Hamlin kommentje pedig mindent vitt


Immár hivatalosnak tekinthető, hogy a NASCAR jövőre visszatér az ikonikus North Wilkesboro Speedwayre, méghozzá a bajnokságon kívüli, pénzdíjas All-Star futam révén.

A 0.625 mérföld hosszú, észak-karolinai ovál a szervezet legelső, 1949-es szezonjától kezdve része volt a versenynaptárnak egészen 1996-tal bezárólag.

Ezidő alatt olyan legendák arattak itt győzelmet, mint például Lee Petty, Richard Petty, Dale Earnhardt, Junior Johnson, Darrell Waltrip, David Pearson, Terry Labonte és Jeff Gordon.

A létesítmény az elmúlt évtizedben zárva volt, a természet pedig szépen lassan átvette felette az uralmat.

Dale Earnhardt Jr. azonban küldetésének tűzte ki, hogy újra életet lehel a pályába. Ehhez sikerült tekintélyes állami támogatást tető alá hoznia, lelkes önkéntesek segítségével pedig megkezdődhetett a vonalvezetés szó szerinti gyomtalanítása.

Mindennek eredményeként idén nyáron már fel is bőgtek a motorok az NWS-en és minden korábbi oddsra fittyet hányva jövőre a NASCAR legmagasabban jegyzett bajnokságát is újra vendégül látja.

A hírnek a sportág komplett közössége rendkívül örült, az utóbbi időben – jogosan – kritikus Kevin Harvick azonban most sem tudta megállni, hogy ne csapja le a magas labdát.

A Stewart-Haas Racing veteránja az elmúlt hetekben többször is beleállt a NASCAR-ba az idén debütált Next Gen biztonsági problémái miatt.

Az autóra rengeteg panasz érkezik a mezőny tagjai részéről.

A kevés gyűrődési zóna miatt ütközésekkor nagyságrendekkel több erőhatás éri a versenyzők testét, mint a hatodik generációs elődje esetében. A mezőny tagjainak többsége komoly fájdalmakra panaszkodik a balesetek után, Denny Hamlinnek a daytonai csattanása miatt ki kellett hagynia a múlt szombati Xfinity-futamot, Kurt Busch pedig agyrázkódásra utaló tünetei miatt határozatlan időre partvonalra került.

Emellett ott vannak a random tűzesetek, amit szintén jó pár pilóta megtapasztalt már idén.

A legutóbbi áldozat Harvick volt, akinek a darlingtoni playoff-nyitót kellett emiatt feladnia. A 2014-es bajnok a történteket a Next Gen „ócska szar” alkatrészeire fogta, a NASCAR vezetését pedig egyenesen alkalmatlannak minősítette.

A szervezet három nappal később bejelentette új szabálymódosítását, amelytől azt remélik, hogy redukálni fogja a tüzeket, vagy legalábbis meggátolja a cockpitben való terjedést.

Harvick viszont még mindig nincs teljesen lenyűgözve.

„Nagyszerű hét ez a sport számára!” – írta Twitteren.

„Nincs több tűz és fasza helyszíne lett az All Star futamnak. Akkor most legyünk agresszívek és dolgozzunk az autó első, hátsó és oldalsó részét érő ütközések orvoslálásán a versenyzők biztonsága érdekében.”

Erre a szintén messzemenőkig kritikus és szabadszájú Hamlin a létező legstílszerűbb giffel reagált.