IndyCar: Callum Ilottnak jövőre már csapattársa lesz!

IndyCar: Callum Ilottnak jövőre már csapattársa lesz!
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiImmár két autóval kezdheti meg az NTT IndyCar Series 2023-as szezonját a Juncos Hollinger Racing.

A csapattulajdonos Ricardo Juncos hosszú hónapok óta dolgozott keményen annak érdekében, hogy a bővítés megvalósulhasson és egy második Dallara-Chevyt is hadrendbe állíthassanak.

Hihetetlen, hogy ezt bejelenthetjük és valósággá vált” – nyilatkozta az üzletember a RACER-nek.

„Kezdettől fogva tartottuk magunkat az ígéretünkhöz, miszerint növekedni, terjeszkedni fogunk és pontosan ezt is csináltunk. Nagyon izgalmas számunkra, hogy kétautóssá válunk, ugyanakkor már onnantól ez volt a terv, hogy teljes szezonosként csatlakoztunk az IndyCarhoz.”

A JHR 2017-ben jelent meg az IndyCarban részidősként, két évvel később pedig az Indianapolis 500-on azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a kvalifikáción Kyle Kaiser jóvoltából Fernando Alonsót és a McLarent kiütve verekedték be magukat a 33 fős mezőnybe.

Ezt követően viszont egészen a 2021-es idény hajrájáig kellett várniuk arra, hogy újra a bajnokság rajtrácsán legyenek.

A nagy visszatérést Portlandben ejthették meg Ilottal, aki végül nem csak befejezte velük a szezont, de egyben aláírt a komplett 2022-es idényre is.

A 2020-as Formula 2 szezon világbajnoki második helyezettje eddig két top 10-es helyezéssel rendelkezik, egyéni legjobbjának pedig a nyolcadik pozíció számít a májusi, indianapolisi GMR GP-ről.

A 23 éves brit a mezőny legkisebb csapatával együtt folyamatos fejlődést mutatott be, noha a helyzete finoman szólva sem egyszerű, lévén ő az egyetlen pilótájuk.

A közös munka azonban olyannyira pozitív előjelű, hogy július végén Ilott több évre hosszabbított a JHR-rel.

Jelen fejlemények kapcsán pedig már csak az a kérdés, hogy ki lesz karrierje legelső, indycaros csapattársa.

Az új, 78-as számot viselő autóval több versenyzőnek fognak tesztlehetőséget biztosítani az elkövetkezendő hetekben.

A jelöltek között már tapasztalt IndyCar-veteránok, valamint az Indy Lightsból és F2-ből érkező újoncok is szerepelnek.

„Callum egy kivételes fiatal versenyző, aki rögtön az első szezonjában minden várakozást felülmúlt” – méltatta Ilottot a gárda társtulajdonosa, Brad Hollinger.

„Ha párba állítjuk őt egy kiváló csapattárssal, akkor az még inkább javítani fog a teljesítményén. Egyértelmű célunk van: az élen lenni. Ricardo már bizonyította, hogy képes összeállítani egy győztes csapatot. Múlt hétvégén a JHR hatodszor lett az Indy Pro 2000 bajnoka, korábban pedig voltak győzelmeink az Indy Ligthsban is. A 2023-as tervünk az, hogy egy nagy előrelépést tegyünk a végső célunk, az IndyCar bajnoki címe felé.”