Elliott nem akart részt venni az orvosi vizsgálaton, a NASCAR megfenyegette

Elliott nem akart részt venni az orvosi vizsgálaton, a NASCAR megfenyegette
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR Media

Elliott nem akart részt venni az orvosi vizsgálaton, a NASCAR megfenyegette


A lehető legrosszabbul indult Chase Elliott számára a NASCAR Cup Series rájátszása.

A Hendrick Motorsports versenyzője a darlintoni Southern 500 első szakaszában csapta falnak 9-es számú Chevyjét, a keletkezett kárt pedig a csapat már nem tudta időben kijavítani.

Ennek révén Elliott az utolsó, 36. helyen zárt.

Attól egyelőre nem kell tartania, hogy lemarad a playoff követkző szakaszáról, lévén a mostani top 16-os körből is még két verseny van hátra. Ha ezeken nem tudna győzni, az alapszakasz-bajnok pontok alapján akkor is tovább fog menni a legjobb tizenkettő közé.

Elliott azonban érthető módon frusztrált volt, méghozzá olyannyira, hogy balesetek után kötelező orvosi vizsgáltatot is megtagadta.

Később persze muszáj volt látogatást tennie a pálya egészségügyi központjában, méghozzá a NASCAR hivatalos tisztviselőinek ellentmondást nem tűrő, büntetést kilátásba helyező parancsát követően.

Ezután egy rövidke ideig a média rendelkezésére is állt.

„Nekimentem a 2-es kanyar falának és valami az autó hátulján eltört” – mondta a 26 éves pilóta, majd arra a kérdésre, hogy mi a stratégiája a következő két futamra, így válaszolt:

„Jobban menni, mint ma.”

Elliott az első helyen kezdte meg a playoffot, mostani kiesése miatt azonban visszaesett a kilencedik pozícióba.KAPCSOLÓDÓ:
>>>>>Történelmi győzelmet hozott a Cup drámaian kegyetlen playoff-nyitánya

>>>>>Harvick az “ócska sz*r” Next Gen alkatrészek miatt szenvedett rémisztő balesetet