NASCAR: Videójátékot megszégyenítő, full-contact hajrában nyert Gragson Darlingtonon

NASCAR: Videójátékot megszégyenítő, full-contact hajrában nyert Gragson DarlingtononTöbb órán át tartó piros zászló, abszurd baleset, magától lángba boruló autó és egy elképesztően látványos befutó, a végén sportszerű kézfogással.

Így lehet egyetlen mondatban összefoglalni a NASCAR Xfinity Series szombati, Darlington Racewayen rendezett versenyét.

A nemzeti másodosztály Sport Clips Haircuts VFW 200-ának hajráját látva megpaskolhatták a saját vállukat azok a rajongók, akik az első szakasz után beállt esőszünet ellenére is kitartottak.

A hajrá ugyanis olyan elképesztő izgalmakat tartogatott, amit még nagyon sokáig emlegetni fogunk.

Az utolsó két körben vérbeli, videójátékokat idéző csata zajlott le a győzelemért harcoló Noah Gragson, Sheldon Creed és a vert helyzetből felállt Kyle Larson között.

A trió mindent egy lapra feltéve, kasztni a kasztni elleni, ütközésekkel vegyített harcot vívott.

A végén Creed lényegében már felváltva bunyózott Larsonnal, valamint pattogott a külső falon, elkeseredetten kapaszkodva az első győzelemről – ezzel együtt pedig a playoffról – szőtt álmaiba.Ezen párbaj azonban mindkettejüket lassította, így nevető harmadikként Gragson landolt a victory lane-en.

A JR Motorsports versenyzője ezzel idei negyedik győzelmét ünnepelhette, míg a másodikként leintett Creednek már csak két futama maradt arra, hogy beverekedje magát a rájátszás mezőnyébe.A harmadik pozíciót az alapszakasz összetettjét vezető AJ Allmendinger kaparintotta meg Justin Allgaier előtt, Larsonnak pedig be kellett érnie az ötödik pozícióval.

A Hendrick Motorsports 17-es Chevyjét vezető, regnáló Cup-bajnok azonban még így is elégedett lehet.

A kvalifikáción a hetedik rajthelyet szerezte meg, rögtön az első szakaszban viszont falazás és defekt miatt máris körhátrányban találta magát.

Bár autója nem volt 100%-os, a nagyszerű stratégia és pitkiállások, valamint némi szerencse segítségével sikerült visszatornásznia magát az élmezőnybe.

A verseny után ráadásul Creeddel igazi sportemberségről is tanúbizonyságot tettek egy kézfogás kíséretében.

Ők is tudták, hogy mekkora meccset vívtak.

Az első szakaszt Gragson, a másodikat pedig Allgaier nyerte.A futam legijesztőbb jelentetét JJ Yeley autója produkálta, ami a 88. körben motorhiba következtében masszív lángnyelvek kíséretében lehelte ki a lelkét.

Szerencsére az MBM Motorsportsnak vezető pilóta karcolás nélkül megúszta.

Bizarr pillanatból sem volt hiány.

A második szakaszt megelőzően, még sárga zászlós jelzés alatt, a pace car mögött haladva Anthony Alfredo nemes egyszerűséggel hátulról belerohant John Hunter Nemechek gépébe.

Utóbbi, a Sam Hunt Racinget szolgáló versenyző folytatni tudta a futamot, az Our Motorsportsnak vezető kollégájának viszont ki kellett állnia.

Alfredo később elárulta, a malőr oka az volt, hogy eleve betegen ült a volán mögé és az incidens idején fellépett rosszulléte miatt nem tudott reagálni.

Az Xfinity Series alapszakaszából még két futam van hátra; szeptember 10-én a Kansas Speedwayen, majd 16-án Bristolon.KAPCSOLÓDÓ: Egy versenyző rosszulléte okozott bizarr balesetet Darlingtonon

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy