NASCAR: Logano a pole-ban, Suarez büntetést kapott Darlingtonon

NASCAR: Logano a pole-ban, Suarez büntetést kapott Darlingtonon
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaA Team Penske 22-es számú Fordja kezdheti meg a vezető helyről a NASCAR Cup Series playoff-nyitóját Darlingtonon.

A Joey Logano által vezetett gép 168.521 mph-s átlaga révén zárt az élen, aminek révén megszerezte ide második, teljes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig a huszonnegyedik pole-ját.

Logano a Joe Gibbs Racinget szolgáló Christopher Bell 20-as Toyotájával osztozhat az első soron.

Harmadikként a Hendrick Motorsportsot képviselő William Byron zárt, míg a negyedik pozíciót Tyler Reddick húzta be a Richard Childress Racing nagy örömére.

Mögöttük Kyle Busch (JGR) és Austin Cindric (Team Penske) várhatja a vasárnapi futam rajtját.

A legjobb tíz közé két olyan pilóta került be, akik egyéniben már nincsenek a rájátszásban.

Michael McDowell a tizedik lett, míg Bubba Wallace nyolcadikként fejezte be a kvalifikációt.

Utóbbi versenyzőnek azonban még így is szerepe van a bajnoki hajrában, mivel az általa ettől a hétvégétől kezdve vezetett 45-ös Toyota még meccsben van az autók rájátszásában.

A playoff tagjai közül nem sikerült beverekednie magát a top 10-es szegmensbe Denny Hamlinnek, Ross Chastainnek, Austin Dillonnak, Alex Bowmannek, Chase Elliottnak, Kevin Harvicknak, Chase Briscoe-nak és Daniel Suareznek.

A mexikói eleve nem is vehetett részt az időmérőn, miután a Trackhouse Racing 99-es Chevyje háromszor is megbukott a technikai ellenőrzésen.

A Cook Out Southern 500 magyar idő szerint hétfőn, 00:05-kor kezdődik.