IndyCar: Totális Penske-uralommal ért véget a GP of Portland időmérője

IndyCar: Totális Penske-uralommal ért véget a GP of Portland időmérője
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleScott McLaughlin vezetésével fog elrajtolni az IndyCar 2022-es szezonjának utolsó előtti versenye.

A Team Penske új-zélandi pilótája a kvalifikáció mindent eldöntő, Fast 6 szegmensében 58.2349 másodperces kört produkálva landot az élen, 0.078-et adva csapattársának, Josef Newgardennek.

Harmadikként a szintén a Kapitány alakulatát szolgáló – egyben az összetettet vezető – Will Power végzett.

Az utolsó szakasz negyedik legjobb idejét az RLL Racing újonca, Christian Lundgaard produkálta, míg ötödikként és hatodikként Alex Palou-t (Chip Ganassi Racing), valamint Pato O’Wardot (Arrow McLaren SP) intették le.

A tényleges rajtrács azonban nem így fog kinézni, miután a bajnokságban jelenleg 3 pont lemaradásban Power mögött jegyzett Newgarden motorcsere miatt hathelyes rajtbüntetést kap, így csak a nyolcadik helyről vághat neki a távnak.

Az időmérő legrázósabb jelenetét Colton Herta produkálta, aki a csoportkörében elkapta a szalagkorlátot kárt okozva a jobb-első keréknél.

Az Andretti Autosport újonca azonban ennek ellenére is tovább tudott jutni a legjobb 12 közé, ahol nyolcadikként zárt, de Newgarden büntetése miatt végül a hetedikként startolhat.

A GP of Portland magyar idő szerint vasárnap, 21:00-kor kezdődik.