IndyCar: Őrülten bizarr okból állt másfél órán át a portlandi edzés

IndyCar: Őrülten bizarr okból állt másfél órán át a portlandi edzés
IndyCar: Őrülten bizarr okból állt másfél órán át a portlandi edzésSzámtalan okból lehet szükség a piros zászló bevetésére a versenypályákon.

A balesetek, kicsúszások mellett olyan események is előidéztek már kényszerszünetet, mint az időjárás, a vonalvezetésre befutó rajongók, vagy épp a helyi vadvilág látogatása.

Arra viszont, ami az IndyCar portlandi első edzése során történt, még nem volt példa.

Alig húsz perc után ugyanis azért kellett a pitbe zavarni az autókat, mert…


*****DOBPERGÉS*****


A magasban tartásáért felelt hidraulikus munkahenger meghibásodásának következtében félig leszakadt a pálya mellett kihelyezett kivetítő.Közel másfél órán át tartó javítási munkálatok után a mezőny ismét birtokába vehette az 1.967 mérföld hosszú, 12 kanyarból álló roadot.

A közjátékoknak itt viszont még nem volt végük, lévén további három alkalommal kellett elővenni a piros lobogót Helio Castroneves és Pato O’Ward kicsúszása, valamint Takuma Sato falazása miatt.

Szerencsére egyik esetben sem történt személyi sérülés.

A legjobb időt az összett második helyén álló Josef Newgarden produkálta 58.5769 másodperces köre révén.

A Team Penske pilótája – akinek lemaradása a tabellán csak 3 pont csapattársához, az éllovas Will Powerhez képest – egyébként a versenyt hathelyes rajtbüntetéssel fogja megkezdeni motorcsere miatt.

Az edzés második helyét az újonc David Malukas hozta a Dale Coyne Racing színeiben, míg harmadikként egy újabb Penske-fiú, Scott McLaughlin landolt.

Érdekesség, hogy pontosan ezen versenyzők és ebben a sorrendben alkották a legutóbbi, gatewayi futam dobogóját.

Top 5-ös eredménnyel nyitott még Portlandben az Andretti Autosport 50%-a, Alexander Rossi és Colton Herta is.

Nem volt boldog viszont a szintén az AA-t szolgáló Romain Grosjean, aki műszaki hiba miatt már nem tudott egy kört sem megtenni a lágyabb, piros abroncsokon és végül be kellett érnie a huszonegyedik pozícióval.

A GP of Portland kvalifikációját szombaton, magyar idő szerint 21:05-kor rendezik.