A McLaren már hajlandó kivásárolni Palou-t a ganassis szerződéséből

A McLaren már hajlandó kivásárolni Palou-t a ganassis szerződéséből
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA McLaren már a botrány kirobbanásakor leszögezte, hogy eszük ágában sincs kivásárolni Alex Palou-t a Chip Ganassi Racinggel való kontraktusábó.

A wokingiak magyarázata szerint ők a spanyollal való szerződés megkötésekor nem tudtak arról, hogy a CGR opciós joggal rendelkezik rá 2023-ra (egyes információk szerint még 2024-re) is.

A regnáló IndyCar-bajnok jövőjét eldöntő ügy augusztus óta már a szövetségi bíróságon van, a békítésre vonatkozó kísérletek azonban a kiszivárgott hírek szerint finoman szólva sem hoztak eredményt.

Most azonban úgy tűnik, jelentős változás áll be a sztoriban.

Az Associated Press bennfentes riportere, Jenna Fryer arról számolt be, hogy a McLaren meggondolta magát és mégis hajlandóak fizetni Ganassinak Palou elengedéséért.

A kérdés már csak az, hogy a csapat mennyit kér a 25 éves pilótáért cserébe.

Egy biztos, a szóban forgó összeg magasabb, mint amit Palou ki tudna fizetni saját „felszabadítása” érdekében.

Nem ez az első eset pár hét leforgása alatt, hogy a McLaren mélyen a zsebébe nyúl.

Daniel Ricciardónak 15 millió dollárt perkáltak le azért, hogy ne éljen a saját magára vonatkozó opciós jogával és jövőre adja át az F1-es ülését újonc honfitársának, Oscar Piastrinak.

A McLarennél azonban némi extra pénz is áll a házhoz.

A Piastri-szerződéseket elbírált CRB ugyanis arra kötelezte a vesztes felet -vagyis az Alpine-t -, hogy az eljárás során felmerült valamennyi költséget fizessenek ki.

Ennek részeként Zak Brownéknak közel 230 ezer fontot kell átutalniuk, míg az ausztrál versenyzőnek 120 ezret.