Jamie Chadwick az Andretti Autosporttal tesztelhet az IndyCar előszobájában

Sajtó: Andrettiéktől kap tesztlehetőséget Jamie Chadwick
credit: W SeriesAz elmúlt hetekben Jamie Chadwick már nyíltan kijelentette, nem zárkózik el attól, hogy az USA-ban folytassa versenyzői karrierjét.

A kétszeres W Series bajnok – és a széria összetettjét jelenleg is toronymagasan vezető – brit számára a lehetőség hamarosan meg is adatik.

Chadwick ugyanis pár héten belül bepattanhat az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelőszériájának, az Indy Lightsnak egyik autójába, méghozzá az Andretti Autosport jóvoltából.

A tesztre három hét múlva, Floridában kerül sor.

„Jamie tesztelni fog nekünk szeptember 21-én Sebringen” – nyilatkozta a csapat ügyvivője, Rob Edwards a RACER-nek.

„Izgatottak vagyunk, hogy megadhatjuk neki ezt a lehetőséget. Ő nyilvánvalóan a W Series domináns pilótája és megérdemli az esélyt arra, hogy karrierje következő szintjére lépjen.”

A szakember emellett azt is elárulta, hogy Chadwick kapcsán nem kizárt egy éles versenyzői szerződés sem 2023-ra,

A célom az, hogy folyamatosan fejlődjek” – nyilatkozta a 24 éves pilótanő még júliusban a Formula Scoutnak.

“Szeretnék feljebb lépni és tudom, hogy idén is teljesítenem kell. Ugyanakkor fél szemmel már a jövőre koncentrálok. Bármelyik nevelőkategória szóba jöhet. F3, F2, ezek mellett pedig érdeklődöm amerikai lehetőségek iránt is, potenciálisan az Indy Lightsban. Minden opciót számításba veszek. Budapest után egy hosszú szünet áll be, akkor lesz időm arra, hogy felmérjem, mire vagyok képes és mi a legjobb lehetőség a következő évre.”