NASCAR: Hamlin nincs jól, kihagyja a szombati Xfinity-futamot

NASCAR: Hamlin nincs jól, kihagyja a szombati versenyt
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR Media
NASCAR: Hamlin nincs jól, kihagyja a szombati versenytTovábbra is érzi a múlt vasárnapi, daytonai versenyen történt baleset utóhatásait Denny Hamlin.

A NASCAR Cup Series alapaszakaszának zárófutamaként funkcionált Coke Zero 400 vége előtt 20 körrel, az eső miatt már vizes pályán a mezőny bő kétharmada vágódott egymásnak, valamint a falnak.

A legnagyobb ütést Hamlin kapta, aki már az incidens után az egész testére kiható fájdalmakra panaszkodott, az állát pedig egyenesen úgy jellemezte, mint azoké a boxolóké, akiknek „péppé verték az arcát”.

A Joe Gibbs Racing pilótája az eredeti tervek szerint ezen a hétvégén dupla műszakot vállalt volna és a NASCAR Cup vasárnapi, darlingtoni playoff-nyitányát megelőzően, szombaton rendezendő Xfinity-futamra is beadta nevezését.

Utóbbi versenyről azonban kénytelen visszalépni, mivel még mindig nem érzi jól magát.

Hamlin nyak-, csípő- és hátfájdalmakkal küzd, de tervei szerint a Cup futamán már mindenképpen ott elrajtol.

Az Xfinity mezőnyében csapattársa, Christopher Bell fog beugrani helyette a JGR 18-as Toyotájával.

A daytonai baleset után ismét fellángoltak a Cup idén debütált autójának, a Next Gennek biztonságával kapcsolatos aggodalmak.

Már számos pilóta panaszkodott azt illetően, hogy sokkal erőteljesebbek, fájdalmasabbak az ütközések ezzel a géppel, aminek fő oka az, hogy a kasztni nagyságrendekkel merevebb, mint hatodik generációs elődje esetében.

Hamlin másfél hónap leforgása alatt már a második versenyző, aki a Next Gennel szerzett sérülés miatt kényszerül partvonalra.

Az általa (társ)tulajdonolt 23XI Racingnek vezető Kurt Busch már július vége óta tölti kényszerpihenőjét agyrázkódásra utaló tünetei miatt és nem tudni, mikor térhet vissza a volán mögé. Emiatt még a rájátszásban megszerzett helyéről is lemondott.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Bell szerint már a pilóták feje nyeli el az ütközések energiáját

>>>>>“B*sszátok meg mind” – Felelőtlen döntés miatt kerültek életveszélybe a versenyzők

>>>>>A versenyzők szerint nagyon fájnak az ütközések az új autóban