NASCAR: Bubba Wallace mégis szerepet kap a rájátszásban

NASCAR: Bubba Wallace mégis lehetőséget kap a rájátszásban
credit: Patrick McDermott/Getty/NASCAR MediaMost vasárnap, a Darlington Racewayen kezdődik a NASCAR Cup Series rájátszása.

Ezen tíz futamon pedig a 23XI Racinget szolgáló Bubba Wallace-t már nem a megszokott 23-as Toyota volánja mögött kell keresni.

A csapat hivatalosan megerősítette, hogy a 28 éves alabamai a szezon hátralévő részében már a 45-ös számot viselő Camryt fogja vezetni, amelyet kansasi győzelme révén Kurt Busch bejuttatott a rájátszásba.

A veterán pilóta sérülés miatt július vége óta partvonalon van és nem tudni, hogy mikor térhet vissza.

Ennek következtében lemondott a playoffban elfoglalt helyéről, maga a 45-ös viszont továbbra is harcolhat a címért az autók versenyében.

A 23XI csak ezen gép révén van bent a bajnoki hajrában, mivel Wallace egyéniben nem került be, ezzel párhuzamosan pedig az általa eddig vezetett 23-as sincs a legjobb tizenhat között.

Az idén már ötödik teljes Cup-szezonját futó pilóta azonban jóval rutinosabb a Buscht helyettesítő újonc Ty Gibbsnél, ezért úgy látják, nagyobb eséllyel tudja meccsben tartani a 45-öst.

A számcsere ellenére mindkét versenyző megtartja jelenlegi crew chiefjét, továbbá a szponzoraikat is.

„Egyeztettünk a NASCAR-ral és meghoztuk ezt a döntést a csapatunk, valamint minden alkalmazottunk érdekében, akik kemény munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy helyet szerezzünk a csapattulajdonosok playoffjában” – idézi a 23XI sajtóközleménye az elnöki pozíciót betöltő Steve Laulettát.

„Bár Ty nagyszerű munkát végez a 45-ösben, mi úgy érezzük, hogy Bubba tapasztalata az autóban és a rájátszás soron következő pályáin, valamint a közelmúltban vett lendülete adja a legnagyobb esélyt arra, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük minden hétvégén. Elismerjük, hogy ez egy különleges lehetőség a Cup Seriesben és hálásak vagyunk a dolgozóinknak és partnereinknek, hogy támogatják az elhatározásunkat.

Fontos kiemelni, hogy jelen változás által Wallace NEM lesz tagja a pilóták rájátszásának.

Az autók bajnoksága abból a szempontból kiemelten fontos, hogy a szezon végén ennek alapján állapítják meg a charteres gárdák részesedésének mértékét a NASCAR bevételeiből.

A rendszer idei nagy kárvallottja a Team Penske, amelynek 12-es Fordját vezető Ryan Blaney egyéniben bejutott a rájátszásba, a gépek versenyében viszont már nem sikerült ez a bravúr.

Ebből adódóan a Kapitány alakulata akkor is komoly pénzt veszít, ha netán az ohiói emelné magasba a legjobb pilótának járó kupát.


Ennek hátteréről bővebben:

>>>>>Dollármilliókat bukik a Team Penske azzal, hogy Blaney autója lemaradt a rájátszásról