„Megöli az izgalmakat” – Bubba Wallace nem rajong az elektromos NASCAR ötletéért

“Megöli az izgalmakat” – Bubba Wallace nem rajong az elektromos NASCAR ötletéért
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaAz utóbbi időszakban a NASCAR a teljes megújulás felé halad.

Egyre több az épített pálya a Cup versenynaptárában, februárban szó szerint stadionba vitték a Clasht, jövőre pedig megrendezésre kerül a bajnokság legelső utcai futama.

A menetrendet érintő változások mellett idén bemutatkozott a vadonatúj Next Gen autó, a pletykák szerint pedig hamarosan érkezhet a NASCAR égisze alá tartozó, legelső elektromos széria is.

A Cupot tekintve már évekkel ezelőtt terítékre került a hibrid erőforrások ötlete, a távolabbi jövőt tekintve pedig máris sokan aggodalmaskodnak azt illetően, hogy a királykategória egy napon maga is „villanyossá” válhat.

Utóbbiak közé tartozik a 23XI Racingnek vezető Bubba Wallace is.

„Itt ülünk most és közben halljuk a autókat a pályán” – mondta az alabamai a The Athleticnek Daytonán adott interjújában.

„Ez nagyon klassz, végülis versenypályán vagyunk. Semmi problémám nincs a Formula E pilótáival és csapataival, de nagyon sok futamukat megnéztem a tévében és közben többször is önkéntelenül nyomkodtak a hangerőszabályzót, mire rájöttem, hogy tényleg nem hallani semmit. Szerintem ez megöli az izgalmat is. Nem tudom, hogy a NASCAR valaha is teljes mértékben elektromossá válik-e, de az biztos, hogy nem lennék a rajongója.”