„Elnézést kérek… Vagy mégsem” – Kyle Busch ismét hozta a formáját

“Elnézést kérek… Vagy mégsem” – Kyle Busch ismét hozta a formáját
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaAz elmúlt hónapok legnagyobb NASCAR-vonatkozású sztorija kétségkívül Kyle Busch jövője.

A kétszeres Cup-bajnok kapcsán továbbra sem tudni, hogy hol fogja folytatni 2023-ban, ebből adódóan pedig pletykák garmadája röppen fel vele kapcsolatban lényegében nap, mint nap.

Nem meglepő tehát, hogy a rajongók és a média egyaránt tűkön ülve várta a Daytona International Speedwayen tartott sajtótájékoztatóját, mivel arra számítottak, hogy végre előáll valami konkrétummal.

Nos, nem ez történt.

„Mindenekelőtt, bejelentést kell tennem” – kezdte sejtelmesen Busch.

„Mindenki készen áll? Oké. Szóval, nincs semmi bejelentenivalóm. Rendben vagyunk most már? Minden világos?”

Volt, aki még így sem nyugodott meg.

Egy riporter megkérdezte Buschtól, hogy a Joe Gibbs Racing ajánlott-e neki olyan szerződést a folytatást tekintve, amit ő visszautasított.

„Mit mondtam az előbb? Nincs új információm. Ez nem az a hely, ahol elkezdem kiteregetni a szennyest. Bízzanak bennem, idővel minden kiderül és történik ami történik. Ha válaszolok, akkor az vagy pozitív lesz rám nézve, vagy káros. Emiatt nem is fogok reagálni az ilyen kérdésekre. Elnézést kérek emiatt… Vagy mégsem.”

Az eseményen szóba került bátyja, Kurt Busch, aki július vége óta nem tud versenyezni agyrázkódás-jellegű tünetei miatt. A 23XI Racingnek vezető pilóta nem tudja, hogy mikor lesz képes újra volán mögé ülni, így azt a döntést hozta, hogy lemond a playoffban megszerzett helyéről.

„Nem beszélhetek Kurt Busch nevében” – mondta, majd egy kis szünet után hozzátette:

„Ugyanígy nem beszélhetek Kyle Busch nevében sem. Közületek néhányan ezt vágják, szép munka. Igen, Kurt pocsékul van, mert ő is itt szeretne lenni és versenyezni. Felvenné a sisakját, visszaülne az autóba és vezetne. Mellette voltam az eddigi 37 évem alatt végig. Ahogyan maguk is tudják, ő egy tehetséges és eltökélt ember, aki azt akarja csinálni, amit szeret. […] Én csak a legjobbat szeretném neki, bármi is legyen az. Nyilvánvalóan most az egészsége a legfontosabb. Mindent megtesz, amit az orvosai mondanak neki, hogy minél hamarabb visszatérhessen. Nem Kurt Busch döntése az, hogy jelenleg nincs az autóban, hanem másoké. Pocsék dolog, de ez óv meg bennünket saját magunktól, mert még sérülten is versenyeznénk. Nem könnyű, de elfogadta. Kurt nem ütötte ki magát totál hülyére, nagyon is tisztában van a döntések okaival.”

A rájátszás kapcsán felmerült az idény eddigi legtöbb kérdőjeles, kollégái kárára végrehajtott manőverrel bíró versenyzője, Ross Chastain is, akinek – Kyle Larson szavaival élve – már több oldalasra duzzadt az ellenségeit felsoroló lista.

„Szerintem a többiek még nem törlesztettek vele szemben” – mondta Busch.

„Ők a megfelelő alkalomra várnak.”