NASCAR: Brutális balesetek és egy meglepetés-győztes a daytonai éjszakában

NASCAR: Brutális balesetek és egy meglepetés-győztes a daytonai éjszakában„Mi a franc történt?”

Ezekkel a szavakkal ordított bele a rádiójába Jeremy Clements, amikor megnyerte a NASCAR Xfintiy Series helyi idő szerint szombat hajnalban véget ért versenyét.

A saját tulajdonában lévő Jeremy Clements Racing 51-es Chevyjét vezető pilóta meglepetése tökéletesen definiálta azt az őrületet, ami a floridai oválon zajlott le.

A flúgos futam jelleget pedig pontosan az ő első helyének körülményei koronázták meg igazán.

Az utolsó előtti körben, Riley Herbst megforgása után a versenyirányítás konkrétan kivárta, amint az élen haladó Clements megkezdi az utolsó kört, hogy utána belengessék a sárga zászlót, így egyrészt elejét vettték egy újabb – szám szerint negyedik – overtime-nak, valamint minimálisra redukálták egy sokadik baleset lehetőségét is a végső 2.5 mérföldön.A leintés pillanatában ugyanis elmúlt éjjel fél kettő, a még talpon lévő autók között pedig lényegében már alig akadt olyan, amin ne díszelgett volna kisebb-nagyobb harci sérülés.

Az Xfinity-karrierje 415. futamát produkált Clements ezzel második győzelmét ünnepelhette a szériában a 2017-es, Road America-i forduló óta, tehát egy 164 futamon át tartó nyeretlenségi sorozat végére is pontot tett.

Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a sikernek hála immár a rájátszás büszke tagjának mondhatja magát

Másodikként Timmy Hil ért célba, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát AJ Allmendinger kaparintotta meg, aki alig pár perccel korábban rakta falba Noah Gragsont.

A második overtime-ot követően, az élmezőnyben harcolva a Kaulig Racing pilótája ráfutott JR Motorsports-os ellenfele gépének hátuljára, aminek következtében az kipördült, orral a falnak vágódott, majd egy újabb ütésnek hála négy kerékkel felemelkedett egy teljes, 360 fokos fordulatot a levegőben leírva.

Gragson autója csúnyán megtört, ő viszont még így is folytatni akarta a futamot. Ezt végül nem tehetette meg, mivel a 9-es Chevyből minden elképzelhető folyadék ömlött kifelé, így a NASCAR kiállásra kényszerítette.Allmendingernek eleve nem volt unalmas éjszakája.

Kilenc körrel a vége előtt, másodikként haladva összeakadt a mögötte lévő Justin Allgaierrel, aminek következtében kiforogtak, ennek hatására pedig több másik pilóta is menetiránnyal ellentétesen találta magát.

A negyedik pozícióban Brandon Brown ért célba, míg ötödikként Sage Karamot érte a kockás zászló.

Utóbbi pennsylvaniai életében először versenyzett a daytonai oválon, rögtön megszerezve NASCAR-pályafutása eddigi en bloc legjobb eredményét.

Külön említést érdemel még Jesse Iwuji, aki szintén egyéni csúcsot állított be a tizenegyedik helyével.

Az eső miatt több, mint három órát csúszó Wawa 250 nem szűkölködött a látványos, mi több, ijesztő balesetekben.

A tömegkaramboloknak hála összesen tizenhat autó volt kénytelen feladni a versenyt.

A legnagyobb bukásra a 103. körben került sor, amely nem kevesebb, mint tizennégy gépet rántott magával, köztük Justin Haleyvel, Myatt Sniderrel, Kyle Sieggel, Ricky Stenhouse Jr.-ral és Ty Gibbsszel.

Szerencsére senkinek sem esett baja.

Az első szakaszt Gibbs, a másodikat pedig Gragson nyerte.

Az Xfinity következő állomása a Darlington Raceway lesz szeptember 3-án.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy