F1: Colton Herta a Red Bullnál köthet ki

F1: Colton Herta a Red Bullnál köthet ki
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA még mindig bizonytalan jövőjű Andretti Global, valamint a McLaren mellett egy újabb Forma-1-es csapattal hozták összefüggésbe Colton Hertát.

Az Autosport értesülései szerint a 22 éves amerikai felkeltette a figyelmét Helmut Markónak, méghozzá egy konkrét versenyzői kontraktus kapcsán az AlphaTaurinál.

A gárdánál komoly esély van arra, hogy megüresedik egy hely ha Pierre Gasly – 2023 végéig tartó szerződése ellenére – valóban munkaadót vált a szezon végén.

A hírek szerint a francia iránt honfitárs csapata, az Alpine mutat érdeklődést, Otmar Szafnauer azonban korábban leszögezte, hogy egészen addig nem foglalkoznak a versenyzők kérdésével amíg meg nem oldódik az Oscar Piastri-ügy.

Az esetlegesen szabaddá váló Alpha-ülés kapcsán felmerült Mick Schumacher, valamint legújabb dobásként Herta neve is.

A hétszeres IndyCar-futamgyőztes pilóta jelenleg Zak Brown alakulatával áll szerződésben, mint a tavalyi autóval zajló tesztprogram egyik pilótája.

Azt nem tudni, hogy ez a megállapodás mennyi időre szól. Spában viszont többen is látták Markót, amint bennsőségesen tárgyal a wokingiak vezérével.

Herta jelenelg az IndyCar összetettjének tizedik helyén áll és csak 32 szuperlicenc-ponttal rendelkezik.

A maradék egységeket pénteki edzéseken (100 km-enként 1-et) lehet pótolni, kivételes esetekben pedig az FIA akár el is tekinthet a hiányzó pontoktól.

Ha az éles bevetés jövőre mégsem jönne össze, akkor a Red Bullnál kaphat tesztpilótai állást.