NASCAR: Zane Smith jövőre mindhárom nemzeti szériában versenyezhet

NASCAR: Zane Smith jövőre mindhárom nemzeti szériában versenyezhet
credit: Justin Casterline/Getty/NASCAR MediaA Front Row Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy Zane Smith 2023-ban is teljes munkaidőben a NASCAR Truck Series csapatukat fogja erősíteni.

A kaliforniai versenyző idén igazolt át a gárdához, miután másodikként zárta a nemzeti harmadosztály tavalyi szezonját még a GMS Racing színeiben.

A 2022-es idény eddigi tizennyolc futamából nyolcat zárt a top 3-ban, beleértve három győzelmet és megszerezte az alapszakasz bajnoki címét.

A rájátszást tekintve jelenleg a másodikként jegyzik két pont lemaradásban a Kyle Busch Motorsports-os Chandler Smith mögött.

Zane júniusban, Gatewayen megejthette debütálását a Cup Seriesben is a pozitív COVID-teszt miatt partvonalra tett Chris (most már Christopher) Bueschert helyettesítve az RFK Racing 17-es Fordjában.

A versenyen a tizenhetedik pozícióban ért célba.

Mostani szerződéshosszabbítása értelmében nem csak a Trucks mezőnyében folytathatja, de összeállítanak számára egy részidős programot a másodvonalbeli Xfintiyben, valamint a királykategóriát képező Cupban is.

Utóbbi két bajnokságban való menetrendjét csak azután ismertetik, hogy nyilvánosságra kerülnek a végeleges versenynaptárak.

A Daytona 500-as nevezése viszont már szinte biztosra vehető.