NASCAR: Visszavonulás helyett inkább több évre hosszabbított Aric Almirola

NASCAR: Visszavonulás helyett inkább több évre hosszabbított Aric Almirola
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaAric Almirola tavasszal még kerek-perec bejelentette, hogy az idei szezon végén pontot tesz a NASCAR-karrierjére.

Döntését akkor azzal indokolta, hogy több időt szeretne a családjával tölteni.

Azóta viszont 180 fokos fordulatot vettek az események.

A 38 éves versenyző az utóbbi hetekben már többször is utalást tett arra, hogy talán elhamarkodottan határozta el magát a visszavonulás mellett.

Mostanra pedig hivatalossá is vált, hogy mégsem megy ő sehová.

Ráadásul nem csak a 2023-as szezont vállalja be, de még 2024-re is hosszabbított a Stewart-Haas Racinggel.

„Ez a helyes” – nyilatkozta Almirola az alapszakasz zárófutamának otthont adó Daytona International Speedwayen.

„Nagyon sokat tanultam ebben az évben, a legnagyobb pedig talán az volt, hogy ‘soha ne mondd, hogy soha’. Eddig is tudtam, hogy enyém a legmenőbb munka a világon, ugyanakkor az is rendkívül fontos számomra, hogy a feleségemmel és a gyermekeimmel legyek. A versenyzés és győzelem iránti vágyam semmit sem változott, de azt sem szerettem volna, ha ez a családi életem rovására megy. Végül sikerült megtalálni a módot arra, hogy a kettő megférjen egymás mellett és én nem is lehetnék boldogabb.”

Nem csak Almirola marad az SHR-nél, de hűséges szponzora, a Smithfield is, amely a pilóta szerint a 2018-2019-es szintre emeli fel az anyagi hozzájárulását.

„A döntésemben nagy szerepet játszott a Smithfield. Már 11 éve az életem részét képezik, tehát a komplett Cup-karrierem során velem voltak. Rájuk is a családomként tekintek. Emellett természetesen jó érzés, hogy akarnak engem. A Smithfield továbbra is azt szeretné, ha én képviselném őket, a Stewart-Haas Racing pedig azt, hogy vezessem az autójukat. Minden összeállt.”

Ennek révén a háromszoros Cup-futamgyőztes Almirola jövőre már a 12. szezonját kezdheti meg a szériában.