NASCAR: Visszatér legelső főszponzorához a Truck Series

NASCAR: Visszatér legelső főszponzorához a Truck SeriesA NASCAR hivatalosan bejelentette, hogy tizenhárom év hiátus után újra a Craftsman lesz a nemzeti harmadosztályt képező Truck Series főtámogatója.

A barkácstermékekben utazó vállalat 1996 és 2008 között volt a bajnokság szponzora, inenntől fogva viszont már a Marcus Lemonis nevéhez fűződő Camping World, valamint a szintén hozzá tartozó Gander Outdoors biztosította az anyagi fedezetet.

A cég azonban júliusban közölte, hogy pénzügyi átcsoportosítás miatt már nem hosszabbítják meg az idei szezon végén lejáró szerződésüket.

“Micsoda lehetőség volt ez” – mondta Lemonis, aki nem csak a széria, de egyben számos, nehéz helyzetben lévő pilóta számára is biztosította a financiális hátteret.

“Tizennégy év, több, mint harminc verseny és harmincöt pilóta szponzorálva, a legjobb rajongókkal, akiket csak kívánni lehet. Köszönöm, NASCAR! A marketing és szponzoráció továbbra is segíti vállalatunk építkezését, terjeszkedését. Ugyanakkor maguk az emberek azok, akik igazán lehetővé teszik azt, hogy ez az üzlet haladjon előre és növekedjen. Figyelembe véve, hogy ők azok, akik a legjobban számítanak, úgy döntöttünk, átcsoportosítjuk a marketingre szánt dollárokat a dolgozóink fizetésének és juttatásainak emelése érdekében. Az én szemszögemből nézve ennél nem is lehetne jobban elkölteni a pénzt.”

A CW elődjeként és most már utódjaként is jegyzett Craftsman logói a 2023. február 17-ei, daytonai szezonnyitón fognak először, hivatalosan megjelenni a Trucksban.

A szerződés hosszát a NASCAR nem hozta nyilvánosságra, mindössze annyit tudni, hogy több évre szól.