IndyCar: Megmenekült Devlin DeFrancesco

IndyCar: Megmenekült Devlin DeFrancesco
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiFellélegezhet Devlin DeFrancesco, miután az Andretti Autosport úgy döntött mégsem válik meg tőle az idei szezon végén.

A 22 éves kanadai debütáló idénye meglehetősen döcögősen indult és nem csak az eredmények maradtak el, de számos balesetet is okozott a pályán.

Mindennek köszönhetően – a csapathoz vitt pénze ellenére – Andrettiék komolyan fontolgatták, hogy a jövőre is érvényes szerződése ellenére a szeptemberi, Laguna Seca-i szezonzáró után megköszönik a szolgálatait.

Sajtóinformációk szerint a gárda tapasztaltabb pilótát akart ültetni a helyére, ezzel párhuzamosan pedig maga DeFrancesco is elkezdett más alakulatoknál nézelődni a szponzoraival egyetemben.

A szezon második felére ráadásul össze is kapta magát és nem csak jóval tisztábban vezet az utóbbi fordulókon, de múlt szombaton, Gatewayen a 12.-ként ért célba, megszerezve ezzel karrierje eddigi legjobb befutóját.

Ez pedig újabb fordulópontot hozott.

A RACER információi alapján a felek már megegyeztek abban, hogy jövőre is együtt folytatják.

„Mint korábban megerősítettük, szerződésben állunk a 2023-as versenyzőinkkel, beleértve Devlint” – reagált az AA szóvivője.

„Sokat fejlődött az első szezonja során és izgatottan várjuk, hogy a második közös évünk mit tartogat.”

Andrettiék kötelékében a soros szezonban is maradni fog Romain Grosjean és Colton Herta is, míg a McLarenhez átigazoló Alexander Rossit az AJ Foyt Racingtől érkező Kyle Kirkwood váltja.