Bejött a Räikkönen-kísérlet: Már több, mint 20 F1, IndyCar és WEC-pilóta érdeklődik a NASCAR-beugrás iránt

Bejött a Räikkönen-kísérlet: Már több, mint 20 F1, IndyCar és WEC-pilóta érdeklődik a NASCAR-beugrás iránt
credit: Trackhouse Racing/PROJECT91Amikor a Trackhouse Racing idén tavasszal bejelentette, hogy elindítja a nemzetközi sztárpilótákat megcélzó NASCAR-programját, még a legtöbben csak nevettek.

A szkeptikusok olcsó marketingfogásként definiálták a PROJECT91-et, mondván zéró az esély arra, hogy sikerülhet világsztárokat megcsípni egy-egy Cup-futamra.

Aztán jött Kimi Räikkönen és hirtelenjében mindenki elkezdte komolyan venni Justin Marksék rendhagyó kezdeményezését.

A finn nem csak csatlakozott a mezőnyhöz, de a Trackhouse valóban olyan autót és gárdát adott neki, amivel versenyképes tudott lenni.

Bár a debütálása Watkins Glenen baleset miatt féltávnál befejeződött, Räikkönen csak pozitívan tudta jellemezni tapasztalatai és rögtön jelezte is, hogy nem zárkózik el a folytatástól sem.

A PROJECT91 hirtelenjében elképesztően vonzó lett, Marksot pedig már a korábbi „kamugép” helyett a NASCAR zsenijeként emlegetik.

A program révén nem csak a saját csapatára irányít óriási figyelmet, de egyben magának a bajnokságnak is olyan globális reklámot ad, amiről eddig még csak nem is álmodozhattak.

Räikkönen beugrása pedig úgy tűnik, elindítja azt a bizonyos lavinát.

A Sports Business Journal ugyanis Marksra hivatkozva arról számolt be, hogy már több, mint húsz pilóta érdeklődött a PROJECT91 iránt az IndyCar, a WEC és a Formula 1 világából.

A versenyzőből lett üzletember úgy tervezi, hogy a népszerűségre való tekintettel jövőre már nagyobb volumenű programot terveznek.

„A PROJECT91 épített pályákra lett kitalálva, emellett hozzáadódhatnak még a kiemelt események, mint a Daytona 500, vagy a Coca-Cola 600” – nyilatkozta Marks még a Watkins Glenen tartott sajtótájékoztatóján.

„A roadok az ideális helyek az olyan srácok számára, mint Kimi, mert ők az ilyen vonalvezetésen bírnak nagy tapasztalattal. Ebből adódóan gyorsabb a tanulási folyamat is és könnyebben felveszik a tempót az oválokhoz képest. A program a következő szezonokban már hat-nyolc fordulós is lehet. Ez lényegében nem más, mint a Trackhouse márkájának kiterjesztése. Szerintem valami igazán különlegeset tudunk nyujtani tartalom, merchandies és nagyszerű sztorik tekintetében egyaránt.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Az extrovertált Räikkönen mindent imádott a NASCAR-ban

>>>>>Button és Ericsson is bejelentkezett Räikkönen utódjának