Újra versenyezni fog Jeff Gordon

Újra versenyezni fog Jeff Gordon
credit: Streeter Lecka/Getty/NASCAR MediaTöbb, mint öt és fél év után ismét versenyautóba pattan Jeff Gordon.

A négyszeres NASCAR Cup-bajnok az Indianapolis Motor Speedwayen szeptember 2-4-e között rendezendő Porsche Sports Car Together Fest keretein belül fog pályára hajtani az IMSA által felügyelt Porsche Carrera Cup North America mezőnyével.

Ha ez nem elenne elég, a stílszerűen 24-es számot viselő autó crew chiefje nem más lesz, mint maga az élő legenda, Ray Evernam, akivel Gordon összesen 47 Cup-futamot nyert, továbbá együtt zsebelték be az 1995-ös, 1997-es és 1999-es szezonok titulusát.

„Alig várom, hogy ismét volán mögé üljek és tehetséges pilóták, csapatok ellen méressem meg magam” – mondta Gordon, aki utoljára a 2017-es Daytona 24-en vett részt és végül a Wayne Taylor Racinggel győzelemmel is zárt.

„Mindig különleges érzés, ha esélyt kapok arra, hogy az IMS-en versenyezzek. Ray-jel sokat beszélgettünk arról, hogy egy újabb futamot teljesítsünk együtt és úgy véljük, erre Indy a legtökéletesebb hely. Szórakoztató módja lesz eltölteni a munka ünnepének hétvégéjét és új emlékekkel gazdagodni.”

Gordont 2019-ben iktatták be a NASCAR Hírességek Csarnokába, az idei évtől pedig már a Hendrick Motorsports alelnökeként jegyzik, ezzel együtt ő a csapat második legbefolyásosabb embere közvetlenül Rick Hendrick mögött.

A most 51 éves legenda volt egyébként az első és máig egyetlen személy, akivel a HMS – 2000-ben – élethosszig tartó szerződést kötött.