Tatiana Calderon visszatér az F2-be

Tatiana Calderon visszatér az F2-be
credit: Penske Entertainment/Chris OwensSzponzorációs okok miatt a tervezettnél hamarabb ért véget Tatiana Calderon IndyCar-programja.

A kolumbiai versenyzőnő eredetileg az idei szezon valamennyi épített és utcai pályás futamán vezette volna az AJ Foyt Racing 11-es Dallara-Chevyjét.

Az autó főtámogatójaként jegyzett ROKiT azonban nem teljesítette a szerződésében vállalt fizetési kötelezettéseit, így a csapatnak nem volt más választása, mint parkolópályára helyezni az autót.

Ennek révén nem csak Calderon, de a gépet oválokon vezetett JR Hildebrand idénye is idejekorán véget ért.

Utóbbi amerikaival ellentétben viszont Tatianának máris sikerült nyélbe ütnie egy új kontraktust, aminek értelmében két év hiátus után visszatérhet a Formula 2 mezőnyébe.

A Charouz Racing System hivatalosan bejelentette, hogy az előttünk álló, spái hétvégétől kezdve már ő fogja átvenni a távozó Cem Bolukbasi helyét.

A CRS másik autóját az összetett negyedik pozíciójában álló Enzo Fittipaldi vezeti.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a csapatnál üdvözölhetjük Tatianát” – idézi a hivatalos közlemény a gárda tulajdonosát, Antonin Charouzt.

„Régóta követjük őt és nagyon versenyképes pilótának tartjuk. A tapasztalata minden kétséget kizáróan értékes lesz számunkra.”

Calderon 2019-ben, a BWT Arden színeiben futott teljes szezont az F2-ben, de pontot nem sikerült szereznie. Egyéni legjobb eredménye egy 11. hely volt Paul Ricardon.

Az IndyCart tekintve hét versenyen vehetett részt, ebből a legelőkelőbb befutót az esős indianaplisi GMR Grand Prix-n hozta, ahol a a 15.-ként intették le és egy kör erejéig még az élre is állt.

Ezzel tizenegy év után ő lett az első nő a szériában, aki vezető pozícióba tudott kerülni.

Őt megelőzően utoljára Simona De Silvestro mondatta el ezt magáról még a 2011-es, baltimore-i fordulón.

„Nagyon izgatott vagyok az F2-be történtő visszatérésem miatt” – mondta Calderon.

„Még mindig el sem tudom hinni! Hosszú idő eltelt azóta, hogy vezettem ezt az autót, de ez egy elképesztő lehetőség, amiből a legtöbbet szeretném KIhozni.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy