Sztárpilóta lesz a NASCAR „Drive to Survive”-jának vezető producere

Sztárpilótal lesz a NASCAR “Drive to Survive”-jának vezető producereSzeptember elsején, a USA Networkön debütál a NASCAR Cup Series saját dokusorozata, a ‘Race for the Championship’.

Az NBC Universal által készített, 10 epizódól álló dokusorozat betekintést enged a 2022-es szezon legfontosabb eseményeinek kulisszái mögé a minden tekintetben rendhagyó, egyben az új Next Gen autó debütálását is hozott, LA Coliseumban rendezett Clashtől kezdve a rájátszásig.

A show-ban külön figyelmet szentelnek annak, hogy eddig sosem látott arcát mutassák meg a mezőny tagjainak, kihegyezve arra, miként tudják összeegyeztetni pályán kívüli életüket a bajnoki címért folytatott harccal.

Mostanra pedig az is hivatalossá vált, hogy a show vezető producere nem más lesz, mint Dale Earnhardt Jr.

A kétszeres Daytona 500 győztes versenyző – akit tizenhat alkalommal válaszottak meg legnépszerűbb pilótának; egyszer az Xfinityben és tizenötször a Cupban – mindig szívügyének tekintette a sportág sorsát.

A NASCAR népszerűsítése mellett régi, elhagyatott pályákat karol fel, jótékonysági akciókat szervez, miközben saját csapatát irányítja és még a tévés karrierjét is építi.

„Óriási szenvedélyt és szeretetet érzek a sport iránt” – nyilatkozta Dale Jr. a Varietynek.

„Úgy érzem, a rajongók ki vannak éhezve az ilyen kontentre. Mindig is mókás dolog olyan projekteken dolgozni, amik különlegesek és olyasmiről szólnak, amit a szíveden viselsz. Ez pofonegyszerűvé teszi, hogy belevágj. Lehetőséget kell adni arra, hogy mindenki megismerje azokat az embereket, akik a NASCAR-ban vannak. Szerintem ez a show egy remek esély arra, hogy megmutassuk az emberi tényezőt is abban, amit csinálunk. Számomra ez egy kicsit személyes is, mivel az egész életemet ebben a sportban töltöttem el és a családom is évtizedek óta a szerves része. Véleményem szerint a NASCAR felívelőben van, az idei pedig a valaha volt egyik legérdekesebb szezonunk. Vannak régi, jól ismert versenyzők és feltörekvő fiatalok is. Számos új kihívással szembesültünk és rengeteg a kérdés is. Én még soha nem vágtam bele olyan idénybe, amelyben több kérdés lett volna, mint válasz. A mostani a legjobb időszak arra, hogy ilyenbe fogjunk. Van egy üres vásznunk, a művész pedig maga a szezon. Egész évben festjük ezt a mesterművet és készen állunk arra, hogy a képernyőkön át a nézők elé tárjuk. Ráadásul generációs változás is zajlik. Az idősebb pilóták egy hulláma már fokozatosan kiszáll, miközben jönnek az ifjú tehetségek teljesen más életszemlélettel és atmoszférával.”

Junior reméli, hogy maguk a versenyzők is élményekkel gazdagodnak a sorozat által.

„Arra akarok összpontosítani, hogy ünnepeljük a pilótákat. Azt szeretném, ha élveznék ezt a kalandot és büszkék lennének arra, hogy a részesei lettek. [A show] egy extra kérés feléjük, mivel megköveteli, hogy még elérhetőbbek legyenek és emberileg is jobban megnyíljanak.”