NASCAR: 20%-os növekedéssel zárt Räikkönen debütáló futamának nézettsége

NASCAR: 20%-os növekedéssel zárt Räikkönen debütáló futamának nézettsége
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaTovább folytatódik a pozitív tendencia és a NASCAR Cup Series immár zsinórban a hetedik olyan futamát tudhatja maga mögött, amely jelentős nézettségbeli növekedést könyvelhetett el 2021-hez viszonyítva.

A múlt vasárnapi, USA Network által közvetített Watkins Glen-i verseny átlag 2 millió 619 ezer embert ültetett a televíziók és a hivatalos streaming platfrom képernyői elé az Egyesült Államokban.

Ez 20%-kal több a tavalyi, ugyanezen a pályán rendezett fordulóhoz viszonyítva.

A ‘Go Bowling at The Glen’ az alapszakasz utolsó előtti futama volt, a mezőnyben pedig nem kevesebb, mint hét nemzet képviseltette magát, köztük a finn Kimi Räikkönennel, aki első rajtját teljesíthette a szériában.

Az F1 2007-es világbajnoka számára a viadal idő előtt véget ért ugyan, de saját elmondása szerint még így is mindent imádott ebben a kiruccanásban és már nem zárkózik el a folytatástól sem.

A versenynek utóélete is lett, miután a végső restartnál Kyle Larson szó szerint kirakta a pályáról tulajdon csapattársát, Chase Elliottot, majd behúzta a győzelmet.

Ez a manőver maga után vont egy rendhagyó mítinget a Hendrick Motorsportsnál, valamint még az internet népének is indokot szolgáltatott egy kiadós trollkodásra.A hétvége legfontosabb eseményeiről az alábbi cikkekben lehet olvasni:

>>>>>Larsonnal elbeszélgettek Hendrickék: “Legközelebb több tiszteletet kell tanúsítanom”

>>>>>Az extrovertált Räikkönen mindent imádott a NASCAR-ban

>>>>>Denny Hamlin fuvarozott haza egy ittas NASCAR-rajongót Watkins Glenen

>>>>>A dühében megzavarodott NASCAR-bajnokon röhög az internet népe

>>>>>Button és Ericsson is bejelentkezett Räikkönen utódjának

>>>>>Larson tudja, hogy csapattársa a rájátszásban állhat bosszút rajta

>>>>>Räikkönen nem úszta meg sértetlenül a balesetét

>>>>>Räikkönen-baleset és Larson-győzelem Watkins Glenen, Elliott az alapszakasz bajnoka