IndyCar: Az esőszünet ellenére is rekordot döntött a szombati futam nézettsége

IndyCar: Az esőszünet ellenére is rekordot döntött a szombati futam nézettsége
credit: Penske Entertainment/James BlackA pályára zúduló eső miatt csak bő kétórás szünet után tudta az IndyCar mezőnye lefutni a Bommarito 500 utolsó 43 körét Gatewayen.

A helyi idő szerint éjszakába nyúlt – végül Josef Newgaren győzelmét és David Malukas felemelkedését hozó – oválverseny azonban még így is nézettségi rekordot döntött.

A USA Network által közvetített futam átlagosan 586.000 szempárt vonzott a televízión, valamint a hivatalos streaming platformon keresztül.

Ezzel a tavalyi évhez viszonyítva nem kevesebb, mint 31%-os növekedést könyvelhettek el.

Ha ez nem lenne elég, a mostani lett a valaha volt legjobb mutatókat produkáló, gatewayi futam az NBC Sports égisze alatt.

Az IndyCar 2022-es idényéből már csak két forduló van hátra, kivétel nélkül road-pályán.

Szeptember 4-én a Portland International Racewayre látogat a mezőny, majd 11-én Laguna Secán eldől, hogy ki emelheti magasaba a bajnoknak járó Astor Kupát.

Az összetettet Will Power vezeti 482 ponttal, míg másodikként 479 egységgel Team Penske-s csapattársát, Josef Newgardent jegyzik.

Meccsben van még a címért Scott Dixon (Chip Ganassi Racing – 468), Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing – 465), Alex Palou (Chip Ganassi Racing – 439), Scott McLaughlin (Team Penske – 428), valamint Pato O’Ward (Arrow McLaren SP – 424) is.