A McLaren IndyCar-ülést ajánlott Ricciardónak, ő viszont nem élt vele

A McLaren IndyCar-ülést ajánlott Ricciardónak, ő viszont nem élt vele
credit: McLarenImmár hivatalosnak tekinthető, hogy Daniel Ricciardo 2023-ban nem lesz a McLaren családjának tagja.

A hír lényegében senkit nem ért meglepetésként, mivel Zak Brownék többször is nyíltan hangot adtak annak, hogy mennyire elégedetlenek a teljesítményével.

Szerződésének felbontása viszont nem volt egyszerű, lévén az ausztrál rendelkezett opciós joggal saját magára.

A hírek szerint több, mint 21 millió dolláros lelépési díjat kért annak érdekében, hogy önként felálljon és távozzon.

A 33 éves pilóta jövője egyelőre teljesen nyitott és saját bevallása szerint nincs semmi lefixálva a következő szezonra nézve.

Brown azonban megerősítette, hogy nem akartak teljes mértékben megválni tőle, így felmerült egy IndyCar-program lehetősége is.

Ezzel Ricciardo tovább versenyezhetett volna a McLaren égisze alatt, aminek révén a wokingiak is megúsznák a csillagászati összeg kifizetését.

„Beszéltünk Daniellel az IndyCarról” – idézi az üzletembert a Motorsport Magazine.

„Ahogyan Andreas Seidl is mondta, ő egy kivételes versenyző és bármelyik csapat kiváltságosnak érezheti magát, ha nekik vezet. Mi ráadásul a versenyzés világában számos helyen tevékenykedünk. Ennek ellenére Daniel nagyon a Formula 1-re akar összpontosít.”

Az Arrow McLaren SP jövőre már három autót fog felvonultatni.

Pato O’Ward marad az 5-ös számú Dallara-Chevyben, míg az új – egyelőre szám nélküli – gépet az Andretti Autosporttól átigazoló Alexander Rossi kapja meg.

A nagy kérdés a 7-es sorsa, amit jelenleg Felix Rosenqvist vezet. Az, hogy a következő idényben is megtarthatja-e az ülést nagyban függ a Palou-botrány végkimenetelétől.KAPCSOLÓDÓ: A McLaren törölte a Palou-t bejelentő tweetjét