NASCAR: Joey Loganóval is hosszabbított a Team Penske

NASCAR: Joey Loganóval is hosszabbított a Team Penske
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaNéhány nappal azután, hogy a Team Penske bejelentette Ryan Blaney szerződésének meghosszabbítását, hivatalossá vált Joey Logano új kontraktusa is.

A connecticuti versenyző 2013 óta szolgálja a gárdát, 2018-ban pedig megszerezte a NASCAR Cup bajnoki címét.

A legfrissebb hír szerint Logano az elkövetkezendő években is maradni fog a 22-es Ford volánja mögött, az új megállapodás hosszát viszont – akárcsak Blaney esetében – nem hozták nyilvánosságra.

„Az elmúlt tíz esztendő során Joey fontos részévé vált a Team Penske-nek és tudjuk, hogy a jövőben is a vezetője és győztese lesz a 22-es Ford csapatának” – idézi a hivatalos közlemény Roger Penske-t.

„Joey egy nagyszerű bajnok és büszkék vagyunk arra, hogy milyen remekül képvisel bennünket a partnereink előtt, köztük a Shellel, a Pennzoillal és a Forddal. Mindemellett valódi mentora és csapattársa Ryannek [Blaney] és Austinnak [Cindric]. Azon eredményeken kívül, amiket eddigi karrierje során elért még mindig nagyon sok dolgot vár rá a Team Penske-nél.”

Logano neve mellett eddig 29 futamgyőzelem van a Cupban, ebből 27-et Penske-ékkel szerzett.

Több egyéb mellett 2015-ben megnyerte a Daytona 500-at, 2016-ban a bajnokságon kívüli All-Star Race-t, míg 2021-ben behúzta a legelső, bristoli dirt-futamot, ahogyan az idén az LA Coliseumban először lebonyolított Clasht is.

„Amikor átvettem a 22-es autót a Team Penske-nél, megadatott a lehetőség számomra arra, hogy megvalósítsam rengeteg álmomat a pályán és azon kívül egyaránt” – mondta Logano, aki az elmúlt évtized során csak egy alkalommal, 2017-ben nem jutott be a playoffba.

„Roger biztosította számomra a forrásokat ahhoz, hogy versenyképes legyek. A csapat mögöttem áll, a vezetőség pedig felülmúlhatatlan. Izgatott vagyok, hogy folytatódik a kapcsolatunk, így továbbra is a győzelmekre és bajnoki címekre összpontosíthatok.”