NASCAR: Rendkívüli tesztlehetőséget kap Kurt Busch Charlotte-on

NASCAR: Rendkívüli tesztlehetőséget kap Kurt Busch Charlotte-on
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaTovábbra sem tudni, hogy Kurt Busch mikor térhet vissza a versenypályára.

A 23XI Racing pilótája a július 23-ai, poconói edzésbalesete után került „kispadra” neurológiai problémák miatt.

Bár a sajtóban agyrázkódásként definiálták a sérülését, a NASCAR, a csapat és maga a versenyző viszont soha nem jelentette ki konkrétan, hogy ez a diagnózis. Mindössze csak „agyrázkódásra utaló tünetekként” jellemezték a távolmaradásának okát.

Egy biztos, Busch a most szombaton esedékes, daytonai alapszakasz-zárón sem fog még részt venni, ami zsinórban hat futam kihagyását jelenti.

A 23XI társtulajdonosa, Denny Hamlin a Cup keddi, martinsville-i tesztje előtt úgy nyilatkozott, jelenleg is az orvosok döntésére várnak és egyelőre fogalmuk sincs, hogy Busch mikor lesz újra bevethető állapotban.

„A helyzet napról napra változik. Ami a csapatot illeti, folyamatosan vizsgáljuk a rendelkezésünkre álló, valamennyi opciót.”

Abban az esetben, ha az orvosok áldásukat adják rá, akkor Busch részt vehet egy állapotfelmérő teszten a Charlotte Motor Speedwayen.

Ezt a lehetőséget a NASCAR a sérülés miatt partvonalra került pilóták számára garantálja, hogy éles körülmények között bizonyosodjanak meg arról, valóban 100%-os állapotban van és visszaengedhető a mezőnybe.

Kansasi győzelme révén Buschnak már biztos helye van a rájátszás mezőnyében.

A szabályok szerint csak azon versenyzők szállhatnak harcba a bajnoki címért, akik az alapszakasz minden egyes kvalifikációján részt vettek. Egészségügyi okok esetében viszont ettől a kitételtől eltekintenek.

A NASCAR egyelőre nem szabott ki határidőt arra, meddig tartják fenn ennek a felmentésnek az érvényességét.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>“Állandóan hazudunk” – Dollármilliókat költenek a motorsport biztonságára, miközben sérült pilóták köröznek a pályán