Larsonnal elbeszélgettek Hendrickék: „Legközelebb több tiszteletet kell tanúsítanom”

Larsonnal elbeszélgettek Hendrickék: “Legközelebb több tiszteletet kell tanúsítanom”
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR Media
Larsonnal elbeszélgettek Hendrickék: “Legközelebb több tiszteletet kell tanúsítanom”Építő jellegűként írta le a Hendrick Motorsports hétfői csapatmegbeszélését Kyle Larson.

A regnáló NASCAR Cup-bajnok megnyerte a vasárnapi, Watkins Glen-i versenyt, az öröm viszont mégsem volt felhőtlen a gárda háza táján.

Az utolsó, öt körrel a leintés előtt történt restartkor Larson egy agresszív manőverrel tessékelte le a pályáról csapattársát, Chase Elliottot, aminek következtében a 2020-as bajnok enyhén szólva sem volt elragadtatva.

Elliott a futamot követően csak azt ismételgette, hogy gratulál kollégájának, majd többször is kijelentette, hogy a soron következő forduló Bristol lesz.

Valójában most szombaton, az alapszakasz zárásaként Daytonára látogat a mezőny, a tennessee-i rövid övál pedig csak a rájátszás top 16-os szakaszának végén, szeptember 17-én jön.

A georgiai versenyző tévedéséből rögtön humorforrás lett, akadnak viszont olyanok is, akik szerint egyáltalán nem véletlen bakiról volt szó.

A tavaly őszi, bristoli futamon a már körhátrányban lévő Elliott keményen védekezett az élen állt Kevin Harvickkal szemben, ami lehetővé tette Larson számára, hogy felérjen rá, majd meg is előzze, behúzva ezzel a győzelmet.

Fordított esetben viszont már más a helyzet.

Larson idén két futamot nyert és mindkét esetben Elliott kárára.

Fontanán a hajrában falba tette a 9-es Chevyt, most pedig a Glenen szintén egy kemény mozdulattal „takarította el az útból”.

A vasárnapi versenyt követően, még a pitlane-en Elliott rögtön Rick Hendrickkel, valamint a gárda második emberével, Jeff Gordonnal tartott vészmítinget, amibe crew chiefje, Alan Gusafson is becsatlakozott.

A nyilvánosság előtt viszont egy rossz szót sem szól Larsonról, pusztán a gratulációját fejezte ki – mint fentebb említésre került – gúnyos felhanggal.

“Nem vagyok rá büszke, de ezt kellett tennem a győzelem érdekében” – nyilatkozta Larson a futam után, miközben szemmel látható volt rajta az idegesség a másnapi csapatmegbeszélés kapcsán.

A keddi, martinsville-i teszten természetesen minden riporter arra volt kíváncsi, hogy miként zajlott le ez az értekezlet.


KAPCSOLÓDÓ: NASCAR: Larson tudja, hogy csapattársa a rájátszásban állhat bosszút rajta


„Nyíltan megtárgyaltuk a dolgokat” – mondta a kaliforniai.

“Pozitív volt, határozottan építő jellegű. Egy dolog biztos, mindannyian nyerni akarunk és keményen próbálkozunk ezért. Legközelebb egy kicsivel több tiszteletet kell tanúsítanom. Mindig arra kell figyelni, hogy mi a legjobb a csapat egészének. Bárcsak másképp alakultak volna a dolgok vasárnap és akkor a hétfő is sokkal jobb lett volna számomra. Készen állunk arra, hogy tovább lépjünk és várakozással tekintünk Daytonára, majd a rájátszásra. A legtöbb dolgot tudomásul vettem.”

Adta magát a kérdés, hogy akkor a megbeszélés során többet hallgatott, mint beszélt?

„Igen” – érkezett a válasz.

Elliott a Glenen már bebiztosította magának az alapszakasz bajnoki címét, amivel 15 extra playoff-pontot is bezsebelt.

Larson jelenleg az összetett második helyén áll és reméli, hogy a daytonai oválon sima futama lesz, így meg tudja tartani ezt a pozíciót, ami playoff-egységek terén 10 bónuszt jelentene számára.