Az extrovertált Räikkönen mindent imádott a NASCAR-ban

Az “extrovertált” Räikkönen mindent imádott a NASCAR-ban
credit: Trackhouse Racing/PROJECT91

Az “extrovertált” Räikkönen mindent imádott a NASCAR-ban


A Trackhouse Racing 91-es Chevyjének crew chiefje, Darian Grubb szerint Kimi Räikkönen top 15-ös eredménnyel zárhatta volna az első NASCAR Cup-futamát Watkins Glenen.

Féltávnál, a 44. körben azonban belekeveredett egy balesetbe, aminek következtében a gumifalban találta magát.

Bár ő maga megúszta kisebb sérüléssel, az autója viszont már alkalmatlanná vált a folytatásra.

„Kimi elképesztően profi” – nyilatkozta a The Athleticnek Grubb, aki nem mellesleg a Trackhouse technikai igazgatója, korábban pedig csapatvezetőként, még a Hendrick Motorsportsnál Daytona 500-at nyert Jimmie Johnsonnal, majd a Stewart-Haas Racingnél bajnoki címig jutott Tony Stewarttal.

Ha tehát valaki, akkor ő tudja, milyen sztárpilótákkal együttműködni.

„Nagyon keményen dolgozott, tanult és az égvilágon mindent megcsinált, amit kértünk tőle. Soha nem panaszkodott, csak a munkára összpontosított. Bárcsak úgy ért volna véget számára a futam, amit megérdemelt volna. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb 15-ben érhetett volna célba. Egy autó volt még olyan stratégián, mint mi, Austin Cindricé [Team Penske], ő pedig a tizenharmadikként végzett.”

Az ominózus balesetig Räikkönen tökéletes, már-már NASCAR-veteránokat idézően vezetett. A 25. helyről feltornászta magát a 8.-ra és szemmel láthatóan nagyon élvezte azt, amit csinál.

„Remekül teljesített” – méltatta a finnt Chase Elliott, akinek a futam végén a saját csapattársával gyűlt meg a baja, majd igazi poénforrássá is vált, mivel dühében még azt is elfelejtette, hogy hol lesz a következő forduló.

„Kimi a káosz kellős közepén volt, mégis szemmel láthatóan otthon érezte magát a pályán.”Személyiségét tekintve sokaknak fel is tűnt, hogy egy teljesen másfajta embert kaptak, mint amire a hírneve alapján számítottak.

A „NASCAR Kimi” ugyanis mosolygós, közvetlen és nyüzsgő volt, aki a rajongóktól kezdve a versenytársakig mindenkivel spanolt.

Ő maga is a Cup közvetlen légkörét emelte ki leginkább, amikor az F1-gyel való különbségekről kérdezték.

„Igazán tetszik. Sokkal nyugodtabb, lazább, családiasabb a légkör itt, mint az Formula 1-ben.”

Arra a kérdésre pedig, hogy mi tetszett neki a legjobban a debütáló hétvégéjén, ennyit válaszolt:

„Minden.”

Nem csoda tehát, hogy korábbi terveivel ellentétben már nem zár ki további versenyeket sem és az NBC-nek adott interjújában kijelentette:

“Nem vagyok ellenére a folytatásnak.”

Instagramján Räikkönen közzétett egy csoportképet, amelyen feleségével, gyermekeivel, trackhouse-os csapattársaival, Ross Chastainnel és Daniel Suarezzel, valamint a gárda tulajdonosána, Justin Marksnak és az ő nejének, Erinnek társaságában látható.

Instagramján Räikkönen közzétett egy csoportképet, amelyen feleségével, gyermekeivel, trackhouse-os csapattársaival, Ross Chastainnel és Daniel Suarezzel, valamint a gárda tulajdonosának, Justin Marksnak és az ő nejének, Erinnek társaságában látható.

A fotó kíséretében megköszönte az alakulat, valamint a szponzorok támogatását, továbbá reményét fejezte ki azt illetően, hogy még visszatérhet a „valódi versenyzéshez a NASCAR-ban.”