NASCAR: Larson tudja, hogy csapattársa a rájátszásban állhat bosszút rajta

NASCAR: Larson tudja, hogy csapattársa a rájátszásban állhat bosszút rajtaAgresszív, kontakttal járó manőverrel biztosította be magának a győzelmet Kyle Larson vasárnap, Watkins Glenen.

A regnáló bajnok a futam utolsó restartjakor a második pozíciót foglalta el, a zöld jelzés után viszont rögtön az élen álló csapattársa, Chase Elliott mellé sorolt, majd egy könyöklős mozdulattal jobbra tessékelte.

Innentől magabiztosan meg is nyerte a versenyt, míg a pole-ból indult Elliottnak be kellett érnie a negyedik hellyel.

A leintést követően a georgiai – aki behúzta az alapszakasz bajnoki címét, vele pedig az extra 15 playoff-pontot- nem is palástolta csalódottsággal vegyülő dühét.

A pályán lezajlott interjújra során minden kérdésre csak azt válaszolta, hogy gratulál az 5-ös gárdájának.

A riporter idézte Larson azon szavait is, miszerint a történteket szemtől-szemben fogják megbeszélni.

Ekkor Elliott már elérte azt a pontot, hogy még azt is elfelejtette, hol rendezik a következő versenyt.

„Gratulálok neki. Nagyszerű munkát végzett, megérdemlik. Alig várom, hogy jövő héten Bristolra menjek és megpróbáljak győzelmet hozni a csapatomnak.”

Az augusztus 27-ei futam helyszíne valójában Daytona lesz.

„Jó új rajtot vettem, gyorsan megérkeztem [Elliott mellé]” – magyarázta a futam utáni sajtótájékoztatón Larson.

„Azt tettem, amit kellett a győzelem érdekében. Nem vagyok rá büszke, különösen, hogy a csapattársamról volt szó, de úgy éreztem, muszáj megcsinálnom azért, hogy nyerhessek.”

A 30 éves kaliforniai idei második elsőségét könyvelhette el a Cupban.

Ironikus módon az előzőt, még februárban a fontanai Auto Club Speedwayen szintén azután kaparintotta meg, hogy falba tette Elliottot.

Ebből adódóan adta magát a kérdés, hogy milyen is most a kettejük kapcsolata.

„Szerintem jóban vagyunk. A [fontanai] esetet át tudtuk beszélni és gyorsan túl is léptünk rajta. Ma még nem hallottam semmit Chase-től. Ami az Auto Clubon történt inkább baleset volt, a mostani pedig kemény verseny. Biztos vagyok benne, hogy maga után fog vonni némi megbeszélést. Egy tempós hét áll előttünk. Tesztelni fogunk Martinsville-en, szombat éjjel pedig már Daytonán versenyzünk. Várom, hogy visszatérjek a pályára.”

Larson tisztában van azzal, hogy Elliott megpróbálhat törleszteni.

„Remélem minden rendben lesz, de meglátjuk. Nem vetettem ma véget a futamának, de nagy valószínűséggel elvettem tőle a győzelmet. Nem tudom, hogy mi lesz. A múltban tisztán versenyeztünk egymással. A következő tizenegy hétben – ebből 10 már a rájátszás lesz – nem csak miattam kell aggódni. Ugyanakkor határozottan biztos vagyok abban, hogy lesznek olyan pillanatok, amikor közel leszünk egymáshoz, mivel nagyon egyformák vagyunk a pályán. Igen, lesznek érdekes dolgok. Az én helyzetemben ezt el kell fogadni.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Räikkönen-baleset és Larson-győzelem Watkins Glenen, Elliott az alapszakasz bajnoka