„Törvénytelen” dolgot tett az IndyCar újonca a dobogón

“Törvénytelen” dolgot tett az IndyCar újonca a dobogón
credit: Penske Entertainment/James BlackFantasztikus hajrát produkálva, a második helyen zárta az IndyCar vasárnap hajnali, gatewayi futamát David Malukas.

A mezőny egyik kiscsapatának, a Dale Coyne Racingnek vezető újonc olyan neveket – és velük együtt gárdákat – utasított maga mögé, mint Pato O’Ward a McLaren színeiben, valamint a Team Penske-t szolgáló Will Power és Scott McLaughlin.

Teljesítményének köszönhetően a húszéves amerikai először állhatott fel a dobogóra az Indy Lights tavaly októberi, Mid-Ohió-i szezonzárója óta.

Nem csoda, hogy a nagy pillanatban rengeteg érzelem kavargott benne.

Főként azért voltam ideges, mert nem csináltam ilyesmit régóta” – nyilatkozta nevetve a futam utáni sajtótájékoztatón Malukas.

„Már azt sem tudtam, hová menjek. Szerencsére figyeltem McLaughlint, a pódiumon állva folyamatosan lenéztem rá és másoltam azt, amit ő tesz. Tényleg. Végül azt hiszem, simán ment.”

MIvel a versenyző az USA törvényei értelmében még nem fogyaszthat alkoholt, így a dobogós ceremónia során sem adhattak neki pezsgőt ünneplés céljából sem.

A versenyt megnyert Josef Newgarden azonban nem hagyta, hogy ez elrontsa a pillanatot és odaadta neki a saját pezsgőjét.

„Minden tele volt konfettivel, annyi minden zajlott egyszerre! Én szőlőlevet kaptam. Végül Newgarden megengedte, hogy az igazit is locsoljam egy kicsit. Szerintem ennek volt értelme, mivel amúgy sem magam felé öntöztem, hanem a távolba. Azon járt az eszem, hogy miért nem kaptam én is valódit? Talán meg kellene mondanom [az IndyCarnak], hogy eskü csak a számhoz fogom emelni… Ez így nem mókás.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Newgarden nyert, az igazi sztár viszont egy újonc lett Gatewayen